NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Δίκαιο-Νομικά Βιβλία / Νομοθεσία ,Νομολογία,Θεωρία / Περιβαλλοντική

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Περιβαλλοντική
Σταθόπουλος Φώτης Γ.

Εκδόσεις
Αρναούτη

ISBN: 978-960-9764-89-6
Σελίδες: 975
Σχήμα: 17Χ24 cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2016

Τιμή | 76.5 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Σας ενημερώνουμε, ότι κυκλοφόρησε «Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του κυρίου Φώτη Σταθόπουλου, Πολιτικού Μηχανικού - Περιβαλλοντολόγου (MSc, Dic), έκδοσης Μαΐου του 2016. Είναι ένας τόμος (975 σελίδες) με DVD και περιλαμβάνει:

1) Σύνοψη της επιστήμης για την προστασία του περιβάλλοντος, με έμφαση στα μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών. 2) Τη νομοθεσία που διέπει το περιβάλλον σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των δεσμεύσεων της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στα αποτελέσματα της ατζέντας COP21, αλλά και των τριών νόμων της Ελληνικής Νομοθεσίας του περιβάλλοντος:

Το Νόμο 1650/1986, για την προστασία του περιβάλλοντος. Το Νόμο 3937/2011 για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Το Νόμο 4014/2011 και τις Κ.Υ.Α. (κοινές Υπουργικές Αποφάσεις) 1958/2012 και 69269/5387/1990 για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, με όλες τις τροποποιήσεις που επήλθαν μέχρι σήμερα στους ανωτέρω νόμους και Κ.Υ.Α. Αναλυτικότερα περιλαμβάνει: Μέρος Ι. Βασικές Αρχές της Περιβαλλοντικής Επιστήμης:

1) Περιβαλλοντική Επιστήμη

2) Περιβαλλοντικά Συστήματα

3) Φυσικό Περιβάλλον (Ατμοσφαιρικό - Χερσαίο - Υδάτινο - Βιοποικιλότητα)

4) Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Ηλιακή - Αιολική - Γεωθερμική - Υδροηλ/κή - Κυματική - Βιομάζα)

5) Βασικές Αρχές των Περιβαλλοντικών Συστημάτων: (Φυσικές Αρχές - Κίνηση Σωματιδίων - Διάχυση - Διασπορά - Νόμοι της Θερμοδυναμικής - Χημικές Αρχές των Περιβαλλοντικών Συστημάτων - Φυγοκέντριση - Ωσμοτική Πίεση - Θεωρία Κινηματικού Κύματος - Διάδοση Ηχητικών Κυμάτων)

6) Οικονομικά του Περιβάλλοντος: (Μικροοικονομική - Οικονομικά για Μηχανικούς - Σύγκριση εναλλακτικών προτάσεων - Μελέτες κόστους - Ωφέλειες)

7) Περιβαλλοντική Ηθική

8) Περιβαλλοντικά Προβλήματα: (Κλιματική αλλαγή - Όξινη βροχή - Ατμοσφαιρική ρύπανση - Ενεργειακό πρόβλημα - Καταστροφή των Οικοσυστημάτων - Μείωση της βιοποικιλότητας). Μέρος ΙΙ: Περιβαλλοντική Νομοθεσία. Μέρος ΙΙΙ. CΟΡ21 «Διεθνής Συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή» Μέρος IV: Νόμος 1650/86 «Για την Προστασία του Περιβάλλοντος»

Κεφ. Α': Προστασία του Περιβάλλοντος από έργα, δραστηριότητες και τη ρύπανση.

Κεφ. Β': Προστασία της φύσης και του τόπου.

Κεφ. Γ': Ζώνες ειδικών περιβαλλοντικών ενισχύσεων και ζώνες ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Κεφ. Δ': Υπηρεσίες Περιβάλλοντος - Κυρώσεις και Αστική Ευθύνη.

Μέρος V: Νόμος 3937/2011 «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις»

Κεφ. Α': Εθνικό Σύστημα Προστατευόμενων Περιοχών

Κεφ. Β': Διατήρηση χλωρίδας και πανίδας

Κεφ. Γ': Διατήρηση των φυσικών οικοσυστημάτων και πρόληψη της υποβάθμισης.

Κεφ. Δ': Επιστημονική έρευνα, κοινωνική ενημέρωση και συμμετοχή. Μέρος VI: Κ.Υ.Α. 69269/5387/90: «Κατάταξη έργων και δραστηριοτήτων σε κατηγορίες, περιεχόμενο μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ), καθορισμός περιεχομένων ειδικών περιβαλλοντικών μελετών (ΕΠΜ) και λοιπές συναφείς διατάξεις με το Νόμο 1650/86.

Μέρος VII: Νόμος 4014/2011: «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες αρμοδιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μέρος VIII: Περιβαλλοντική Πολιτική:

1) Βασικοί άξονες της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Πολιτικής (Απόφαση υπ' αριθμ. 1386/2013/Ε.Ε. του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Νοεμβρίου/2013 σχετικά με το γενικό ενωσιακό πρόγραμμα δράσης για το περιβάλλον έως το 2020.

2) Τάσεις περιβαλλοντικής πολιτικής στον τομέα των μεταφορών στην Ελλάδα μέσα στο γενικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Πολιτικής.

3) Παραγωγή - κυκλοφορία από έργα βελτίωσης της κυκλοφοριακής ροής και οι επιπτώσεις της στο περιβάλλον.