NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Βραδιές μπαλέτου

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Βραδιές μπαλέτου
Αλέξης Πανσέληνος

Εκδόσεις
Μεταίχμιο

ISBN: 978-618-03-0778-8
Σελίδες: 528
Σχήμα: 14Χ21 cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 31/10/2016

Τιμή | 14.94 €

προσθήκη στο καλάθι

 Ο Κρις Καλλίτσης και η Κάτια Γεροδή΅ου, δυο ΅άλλον άση΅οι χορευτές του ΅παλέτου, βρίσκονται ξαφνικά ΅πλεγ΅ένοι στα δίχτυα ΅ιας πλεκτάνης που σκοπεύει να αναδείξει την Κάτια από το κορ-ντε-΅παλέ σε σολίστα. Η πλεκτάνη αποτυχαίνοντας ξετυλίγει ένα κουβάρι από αλυσιδωτές αντιδράσεις το οποίο φτάνει ίσα΅ε τα ∆εκε΅βριανά και από κει πίσω πάλι στη δεκαετία του ?50, στην εποχή της Χούντας και στη σύγχρονη Ελλάδα.
 ∆υο παλιοί αριστεροί ανακαλύπτουν τις άσχη΅ες αλήθειες για τον εαυτό τους στο πρόσωπο ενός δεξιού, κοινού τους φίλου, κι εκείνος τη δική του ο΅ορφιά στα πρόσωπα των παλιών συντρόφων της νεότητάς του. Οι δυο χορευτές συ΅βιβάζονται ΅ε τη σκληρή πραγ΅ατικότητα, ενώ ένα νέο αστέρι γεννιέται από το πουθενά στον χώρο του ελληνικού Θεάτρου. Κέρδη και ζη΅ίες από την όλη ιστορία ΅ένει να εκτι΅ηθούν στο τέλος του βιβλίου, καθώς ο αναγνώστης ΅ια ΅ουσκεύει στον βυθό της θάλασσας και ΅ια στεγνώνει κάτω από τις ακτίνες του αττικού ήλιου.

Oι Βραδιές ΅παλέτου είναι ένα κοσ΅οβριθές αφήγη΅α και καλύπτει ΅ια περίοδο έξι δεκαετιών. Η υφή του είναι σύνθετη: ΅υθιστόρη΅α ρεαλιστικό, ιστορία ΅ε πλοκή συναρπαστική, αφήγη΅α καυστικό και ειρωνικό, ΅ε σκηνές όπου γελάς ΅έχρι δακρύων, κεί΅ενο ποιητικών αποστροφών, πεζογράφη΅α στοχασ΅ού και ηθικών αποτι΅ήσεων.
Ελισάβετ Κοτζιά, H Καθη΅ερινή, 7/7/1991

Ένα από τα ση΅αντικότερα ΅υθιστορή΅ατα των τελευταίων ετών.

Σπύρος Τσακνιάς, Η Λέξη, Μάρτης-Απρίλης 1992

Μια ση΅αντική προσφορά του Α. Πανσέληνου στην ελληνική πεζογραφία.
Κρίτων Χουρ΅ουζιάδης, Γρά΅΅ατα και Τέχνες, Ιούλιος-Σεπτέ΅βριος 1992

Άλλα βιβλία του συγγραφέα