NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Επιχειρήσεις / Επιχειρηματικά Σχήματα Συνεργασίας και Επικοινωνίας στον Τουριστικό Τομέα : Βήματα για Αποτελεσματικές Εφαρμογές

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Επιχειρηματικά Σχήματα Συνεργασίας και Επικοινωνίας στον Τουριστικό Τομέα : Βήματα για Αποτελεσματικές Εφαρμογές
Μαρία Γκούσια

Εκδόσεις
Παρισιάνου Α.Ε.

ISBN: 978-960-583-187-5
Κωδικός: 59396967
Σελίδες: 168
Σχήμα: 17Χ24 cm/Βάρος 0.35 kg
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2016

Τιμή | 25 €

προσθήκη στο καλάθι

 Εποχικότητα, ξενοδοχεία «all inclusive», απουσία από νέες αγορές, μονοδιάστατη διαφήμιση με κοινότυπο επικοινωνιακό περιεχόμενο που προβάλλει αποκλειστικά τον ήλιο και τη θάλασσα της χώρας, έλλειψη επαγγελματισμού· είναι ορισμένα από τα «αγκάθια» του ελληνικού τουρισμού. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αβεβαιότητα που γεννά η περίοδος της κρίσης, έχουν άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία και στις επιδόσεις όλων των επιχειρήσεων που εμπλέκονται με τον τουρισμό, κυρίως των μικρομεσαίων. Συνεπώς, το σημαντικότερο ζήτημα για κάθε επιχείρηση είναι η διατήρησή της.

Αυτήν την πρακτική προσπαθεί να αναδείξει το παρόν εγχείρημα, θεωρώντας ότι είναι ένα μέσο, για να αναδειχθούν πιο ισχυρές οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις στην περίοδο της κρίσης και της ύφεσης. Ωστόσο, δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική ή «φόρμουλα» που θα οδηγήσει στην επιτυχία. Κανένα σχήμα ή μοτίβο δεν είναι από τη φύση του καλό ή κακό. Οι άνθρωποι είναι εκείνοι που θα κάνουν το κάθε σχήμα να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να αποφέρει οφέλη, με βάση την ποιότητα και τα κίνητρα όλων όσοι εμπλέκονται. Αρκεί η σκέψη, προκειμένου να ανοίξουν οι ορίζοντες προς τον αυτοπροσδιορισμό και τον εντοπισμό νέων πεδίων επικοινωνίας και δράσης για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων μεταξύ καταναλωτών και επιχειρηματιών.