NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Το αυτί της Αριάδνης

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Το αυτί της Αριάδνης
Ειρήνη Σταματοπούλου

Εκδόσεις
Απόπειρα

ISBN: 978-960-537-220-0
Σελίδες: 221
Σχήμα: 13 × 20,5 εκ.
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2016

Τιμή | 11,45 €

προσθήκη στο καλάθι

 Πόσες λέξεις χρειάζονται για να περιγράψουν μια εικόνα; Πόσοι σωσίες διαγράφουν την πορεία μας προς τον άλλον; Πόσες μέρες για να εγκλείσουμε τη ζωή μας σε μια στιγμή;

Τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι ξεκινούν ένα ταξίδι από κοινού, που τους φέρνει αντιμέτωπους με τον εαυτό τους, τους δαίμονες και τα φαντάσματά τους και γίνεται η αφορμή για μια αποκαλυπτική περιπλάνηση στο όνειρο, τον μύθο και την πραγματικότητα, το άπειρο και το πεπερασμένο, τη μνήμη και το ασυνείδητο τού έλλογου, αισθησιακού και υπερβατικού υποκειμένου, στο πρότυπο του αμερικανικού road movie.
(Κείμενο από το οπισθόφυλλο.)

Η Ειρήνη Σταματοπούλου γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά. Ιστορικός και θεωρητικός του κινηματογράφου, διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ συνεργάζεται με περιοδικά όπου δημοσιεύει κείμενα για το σινεμά και κριτικές βιβλίων. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία : Ο ρομαντικός ήρωας στον κινηματογράφο (2010), Θεολογία και μυστικισμός στον σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο(2011), Το σημείο του σταυρού (2012) και Ο κανόνας του παιχνιδιού(2015). 

Άλλα βιβλία του συγγραφέα