NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ανθρωπολογία / Εργοθεραπεία / Ενδοκρινολογία - Διαβητολογία / Εσείς και ο Θυροειδής σας

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Εσείς και ο Θυροειδής σας
Κούτρας, Δημήτριος Α.

Εκδόσεις
Παρισιάνου Α.Ε.

ISBN: 978-960-394-001-2
Σελίδες: 130
Σχήμα: 20,1x14,1 cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2000

Τιμή | 16 €

προσθήκη στο καλάθι

 Βιβλία Ενδοκρινολογίας κυκλοφορούν πολλά στη χώρα μας, μερικά 

γραμμένα και από τον υποφαινόμενο. Τα βιβλία αυτά προορίζονται 
για τους γιατρούς, και φυσικά είναι δυσνόητα για όσους δεν 
έχουν δίπλωμα ιατρικής, αλλά ακόμα και για πολλούς που έχουν, αλλά δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την Ενδοκρινολογία, κι έτσι δεν έχουν αυτό που αποκαλούν οι ψυχολόγοι ?προσλαμβάνουσες παραστάσεις?.
Υπάρχει όμως ανάγκη να κυκλοφορούν και βιβλία γραμμένα πιο απλά, που να μπορούν να τα καταλάβουν κι οι άρρωστοι, έστω και με κάποια προσπάθεια, ώστε να ενημερωθούν για τη νόσο που έχουν. Βέβαια, οι περισσότεροι άρρωστοι ρωτούν τον γιατρό τους για την φύση της νόσου τους, και προσπαθούν ν? αποσπάσουν όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες. Κανένας όμως γιατρός δεν έχει τον αναγκαίο χρόνο για να εξηγεί με τις ώρες σε κάθε άρρωστο τι σημαίνει ακριβώς η αρρώστια του, ιδίως αν ο άρρωστος δεν έχει την παραμικρή ?προσλαμβάνουσα παράσταση?. Για παράδειγμα, λες σ? έναν άρρωστο ότι έχει υπερθυρεοειδισμό. Σε ρωτάει φυσικά τι σημαίνει αυτό. Του λες ότι δουλεύει πολύ ο θυρεοειδής του (υπερλειτουργεί). Σε ρωτάει τότε τι είναι ο θυρεοειδής, τι κάνει κανονικά, γιατί τώρα υπερλειτουργεί, τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για το μέλλον του κλπ. Όσο κι αν του εξηγεί ο γιατρός, τόσο θέλει ο άρρωστος να μάθει ακόμη περισσότερα, γιατί η απάντηση σε μια ερώτηση προκαλεί συνήθως νέες απορίες που οδηγούν και σ? άλλες ερωτήσεις. 
Γι? αυτόν τον λόγο άρχισαν να κυκλοφορούν όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στη χώρα μας, βιβλία απλοποιημένα που απευθύνονται στους αρρώστους και τους συγγενείς τους. Εκτός όμως από τους αρρώστους, το βιβλίο αυτό μπορεί να χρησιμεύσει και για τους φοιτητές, αλλά ακόμα και για τους γενικούς γιατρούς που θέλουν να συνοψίσουν τις γνώσεις τους για τα νοσήματα του θυρεοειδή αδένα.

 

Πρόλογος 
Εισαγωγή 
1 Κυτταρική Βλάβη 
2 Ανοσοποιητικό Σύστημα 
3 Φλεγμονή 
4 Βλαπτική Επίδραση του Περιβάλλοντος - Τοξικολογική 
Παθολογική Ανατομική  
5 Μεταβολικά Νοσήματα 
6 Κυκλοφορικές Διαταραχές 
7 Νεοπλάσματα. 

Β   Παθολογική Ανατομική των Συστημάτων
1 Κυκλοφορικό Σύστημα 
2 Αναπνευστικό Σύστημα 
3 Πεπτικό Σύστημα. 
4 Ουροποιητικό Σύστημα 
5 Γεννητικό Σύστημα της Γυναίκας. 
6 Γεννητικό Σύστημα του ανδρα 
7 Ενδοκρινείς Αδένες 
8 Αιμοποιητικό - Λεμφοποιητικό Σύστημα. 
9 Δέρμα 
10 Μυοσκελετικό Σύστημα 
11 Όγκοι των Μαλακών Μορίων 
12 Νευρικό Σύστημα 
Βιβλιογραφία 
Ευρετήριο