NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ιστορία / Ανθρωπιστικές επιστήμες | Φιλολογία / Συμπυκνωμένη Αφύπνιση: Σκέψεις γραμμένες σε τοίχους (1987-2015)

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Συμπυκνωμένη Αφύπνιση: Σκέψεις γραμμένες σε τοίχους (1987-2015)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Εκδόσεις
Παρισιάνου Α.Ε.

ISBN: 978-960-583-131-8
Σελίδες: 148
Σχήμα: 23X18 cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2016

Τιμή | 10 €

προσθήκη στο καλάθι

 Κανείς δεν έχει, δυστυχώς, χρόνο και διάθεση αυτή την εποχή για πολλές κριτικές και αναλυτικές σκέψεις. Η εξουσία έχει φροντίσει με πολλούς τρόπους γι? αυτό.

Κράτος με κύκλους συμφερόντων φορτώνουν το μυαλό του πολίτη, συνεχώς, με υπαρκτά ή ανύπαρκτα προβλήματα, με ανασφάλεια και με «δυσοίωνες προοπτικές» με στόχο τον αποπροσανατολισμό, τον φόβο (κακός σύμβουλος) και την υποταγή.
Περισσότερο από ποτέ μέχρι σήμερα το κράτος φρόντισε να κάνει την απλή επιβίωση προβληματική και χωρίς λόγο πολύπλοκη. Ο πολίτης έχει φορτισθεί με πληθώρα γραφειοκρατικών διευθετήσεων, σε πείσμα της δήθεν τεχνολογικής (ηλεκτρονικής) προόδου. Οι ουρές στις εφορίες και στα γραφεία της ΔΕΗ ως παράδειγμα.
Ο ρυθμός της ζωής έχει αυξηθεί, οι έγνοιες πολλαπλασιαστεί, οι αξίες εκφυλιστεί, η αλληλεγγύη έχει δραστικά μειωθεί, το αίσθημα αδυναμίας αντίδρασης του πολίτη έχει σχεδόν εδραιωθεί (τα πανό ως άλλοθι αντίστασης) με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν περιθώρια δημιουργικών σκέψεων και ωρίμανσής τους.
Έτσι ορισμένες έτοιμες σκέψεις που διαθέτουν:
- επιγραμματική συντομία
- συμπερασματικότητα

Εισαγωγή 9
Η Καθημερινότητα 15
Επανάσταση 43
Οικονομία 67
Ναρκωτικά 101
Εθνικισμός, Ρατσισμός 111
Τηλεόραση 121
Συμπληρώσεις 129
Ψυχιατρείο Λέρου 137
Επίλογος 143

Άλλα βιβλία του συγγραφέα