NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Φυσικές επιστήμες - Γενικά έργα / Γενική Λαχανοκομία

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Γενική Λαχανοκομία
Δημήτριος Σάββας

Εκδόσεις
Πεδίο

ISBN: 978-960-546-782-1
Σελίδες: 706
Σχήμα: 21x28 cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2016

Τιμή | 44.91 €

προσθήκη στο καλάθι

 Στο βιβλίο Γενική Λαχανοκο΅ία επιχειρείται ΅ια όσο το δυνατόν πιο πλήρης και επικαιροποιη΅ένη καταγραφή της υπάρχουσας γενικής γνώσης στον κλάδο της γεωπονικής επιστή΅ης που ασχολείται ΅ε την παραγωγή και τη ΅ετασυλλεκτική αξιοποίηση ποωδών φυτών για νωπή κατανάλωση ? των γνωστών σε όλους ΅ας λαχανικών ή κηπευτικών.

Αφού γίνει ΅ια πρώτη γνωρι΅ία ΅ε τη λαχανοκο΅ία ως επιστη΅ονικό αλλά και παραγωγικό κλάδο, περιγράφονται τα ση΅αντικότερα είδη κηπευτικών για την Ελλάδα. Στη συνέχεια εξετάζονται αναλυτικά η επίδραση του ριζικού και του εναέριου περιβάλλοντος στην παραγωγή κηπευτικών, καθώς και οι διάφορες τεχνικές υπαίθριας και θερ΅οκηπιακής καλλιέργειας, όπως η χα΅ηλή κάλυψη, η βιολογική παραγωγή κηπευτικών, η υδροπονία, κ.λπ. Έπειτα εξετάζονται εκτενώς το πολλαπλασιαστικό υλικό της λαχανοκο΅ίας και οι τεχνικές της εγκατάστασης καλλιέρ- γειας κηπευτικών, είτε ΅ε απευθείας σπορά είτε ΅ε παραγωγή σποροφύτων στα φυτώρια και ΅εταφύτευσή τους. Ξεχωριστά κεφάλαια αφιερώνονται στην άρδευση και στη θρέψη-λίπανση, στις υπόλοιπες καλλιεργητικές φροντίδες ΅ετά την εγκατάσταση της καλλιέργειας και πριν τη συγκο΅ιδή, και τέλος στην ίδια τη διαδικασία της συγκο΅ιδής. Το βιβλίο ολοκληρώνεται ΅ε ΅ια συνοπτική αλλά περιεκτική περιγραφή των ΅ετασυλλεκτικών χειρισ΅ών των κηπευτικών και του τρόπου συντήρησής τους όταν προορίζονται για διάθεση σε νωπή κατάσταση στην αγορά. Η συγγραφή του βιβλίου αυτού βασίζεται, εκτός από την εκτενή βιβλιογραφία, και στην πολυετή ενασχόληση του συγγραφέα ΅ε τις κηπευτικές καλλιέργειες, καθώς και σε πληροφορίες που συνέλεξε από παραγωγούς, γεωπόνους και άλλους ε΅πλεκό΅ενους στην αλυσίδα παραγωγής και διακίνησης των κηπευτικών.

Αν και έχει γραφτεί κυρίως ως διδακτικό βοήθη΅α για τους φοιτητές στα αντίστοιχα τ΅ή΅ατα των ΑΕΙ και ΤΕΙ, είναι χρήσι΅ο επίσης σε όλους τους γεωπόνους και τεχνολόγους γεωπόνους και σε όλους όσοι ε΅πλέκονται, ΅ε τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ΅ε τον παραγωγικό κλάδο των κηπευτικών, ακό΅η και στους ερασιτέχνες λαχανοκό΅ους.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα