NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ανθρωπολογία / Νευρολογία / Νοσηλευτική / ABC στους Σωλήνες, Παροχετεύσεις, Γραμμές και Πλαίσια

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

ABC στους Σωλήνες, Παροχετεύσεις, Γραμμές και Πλαίσια
ADAM BROOKS, PETER MAHONEY, BRIAN ROWLANDS

Εκδόσεις
Παρισιάνου Α.Ε.

ISBN: 978-960-394-896-4
Σελίδες: 88
Σχήμα: 21x28 cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2013

Τιμή | 30 €

προσθήκη στο καλάθι

 Οι χειρουργικοί ασθενείς όλο και περισσότερο υποβάλλονται σε διαδικασίες χειρουργικών επεμβάσεων που απαιτούν πολύπλοκη μετεγχειρητική φροντίδα, ακολουθούμενη από παρατεταμένη αποκατάσταση μέσα στην κοινότητα και ελάχιστοι φεύγουν από το χειρουργείο χωρίς μία πληγή, σωλήνα, γραμμή ή παροχέτευση. Η φροντίδα αυτών των χειρουργικών παρεπόμενων αναλαμβάνεται είτε στο περιβάλλον του νοσοκομείου από το νοσηλευτικό προσωπικό είτε εκτός των χώρων του νοσοκομείου, μέσα στην κοινότητα, όπου γενικοί ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό γενικής φροντίδας αναμένεται να αναλάβουν την καθημερινή τους περίθαλψη.

Το ABC Σωλήνες, Παροχετεύσεις, Γραμμές και Πλαίσια είναι ένα πρακτικός οδηγός που παρέχει έναν αριθμό βασικών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση των χειρουργικών πληγών, των σωλήνων, των παροχετεύσεων, των γραμμών και των στομάτων ? από το αμφιθέατρο μονάδας Εντατικής φροντίδας και από τους διαδρόμους των ειδικών κέντρων στην κοινότητα. Επισημαίνει τις πιο συχνές παγίδες και περιλαμβάνει τμήματα επίλυσης προβλημάτων, προκειμένου να παρέχει πλήρη κατανόηση πάνω σε θέματα όλων των επιπέδων για τη μετεγχειρητική φροντίδα.
Αυτό το νέο βιβλίο της σειράς ABC αποτελεί μια πολύτιμη πηγή πληροφοριών για όλους τους γενικούς ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους νοσηλευτές του χειρουργείου, τους ειδικευόμενους ιατρούς και όλους όσοι ασχολούνται παραϊατρικά στα πλαίσια της κοινότητας.


Συνεργάτες, vi
Πρόλογος, vii
Ευχαριστίες, viii
Πρόλογος Ελληνικής Έκδοσης, ix
1. H επιπεπλεγμένη κοιλία, 1
2. Χειρουργικοί αεραγωγοί, 6
3. Ο θώρακας, 12
4. Γραμμές, 19
5. ?λγος, 26
6. Σίτιση, 34
7. Χειρουργικά τραύματα, 40
8. Χειρουργικές παροχετεύσεις, 44
9. Ηπατοχοληφόρο σύστημα, 49
10. Στομίες, 53
11. Ουρολογία, 59
12. Κεντρικό νευρικό σύστημα, 64
13. Πλαίσια, βελόνες και γύψος, 70
Ευρετήριο, 75