NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Ταξιδιωτικά: Ατλαντες, Χάρτες. / Απο τον Κανιανίτη στον Τάμεση χωρίς Σωσίβιο

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Απο τον Κανιανίτη στον Τάμεση χωρίς Σωσίβιο

Εκδόσεις
Περίπλους

ISBN: 978-960-438-189-0
Σελίδες: 412
Σχήμα: 14Χ21 cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2016

Τιμή | 19.08 €

προσθήκη στο καλάθι

 Mια αντιπροσωπευτική αυτοβιογραφική ιστορία ενός νέου που, στα μέσα του 20ου αιώνα, χωρίς να έχει εξασφαλισμένα καν τα στοιχειώδη, έρχεται από το ρημαγμένο από τον Πόλεμο και τον Εμφύλιο χωριό του στην Αθήνα με έναν και μοναδικό σκοπό: να σπουδάσει, να γίνει επιστήμονας. Τα εμπόδια είναι πολλά, αλλά και τα στηρίγματα επίσης, αφού η σκληρή εκείνη εποχή μάλλον ήταν πιο ανθρώπινη από τη σημερινή, μάλλον εκτιμούσε και στήριζε περισσότερο τις αξίες και τους άξιους.

Τα όρια της γνώσης διευρύνονται και από ελληνικά γίνονται διεθνή. Ο ήρωας /συγγραφέας πάει πλέον στην Ευρώπη για σπουδές, στην Αγγλία. ?λλος μαραθώνιος επιβίωσης εκεί του Οδυσσέα του 20ου αιώνα  από Καστέλλια της Φωκίδας στα Ριζά της Γκιώνας.

Μαραθώνιος που οδήγησε στη νίκη, αλλά και που αποτελεί, όπως κι όλη η ζωή του συγγραφέα μια ελπίδα για τους σημερινούς νέους, που οι παππούδες τους πρόκοψαν κάτω από πολύ χειρότερες συνθήκες από τις τωρινές, αλλά και ένα στήριγμα πρακτικό ως οδηγός σε έναν κόσμο που και έχει αλλάξει και δεν έχει αλλάξει από τότε.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα