NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Η χαρά του πολεμιστή και άλλα διηγήματα

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Η χαρά του πολεμιστή και άλλα διηγήματα
Wolff, Tobias, 1945-

Εκδόσεις
Ίκαρος

ISBN: 978-960-572-162-6
Μετάφραση: Τάσος Αναστασίου & Γιάννης Παλαβός
Σελίδες: 192
Σχήμα: 13.5 X 20.5 εκ.
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2017

Τιμή | 13,05 €

προσθήκη στο καλάθι

 Η χαρά του πολεμιστή συγκεντρώνει δέκα από τα αρτιότερα διηγήματα του κορυφαίου Αμερικανού διηγηματογράφου Τομπάιας Γουλφ. Επιλεγμένα από το σύνολο του έργου του, τα διηγήματα της ανθολογίας ξεδιπλώνουν ένα γοητευτικό πανόραμα της καθημερινότητας, με τις μικρές χαρές και λύπες της, γεμάτο χιούμορ, ευαισθησία και συγκρατημένη μελαγχολία. Είτε στη νωθρή ενδοχώρα είτε στις πολύβουες μεγαλουπόλεις, είτε ως γιοι που πασχίζουν να συμφιλιωθούν με τους γονείς τους είτε ως νάρκισσοι που υποχρεώνονται παρά τη θέλησή τους να ωριμάσουν, οι ήρωες του Γουλφ έρχονται αντιμέτωποι με διλήμματα που αφορούν τον καθένα μας. Χάρη στη σπάνια δεξιοτεχνία του συγγραφέα, ανάγλυφη στη ζυγισμένη οικονομία του λόγου και στο παιγνιώδες ύφος του, τα δέκα διηγήματα της Χαράς του πολεμιστή είναι δέκα λαμπρές στιγμές της αμερικανικής διηγηματογραφίας.

Το έργο του Τομπάιας Γουλφ μπορεί να συγκριθεί με το έργο του Τζον Τσίβερ και του Ρέιμοντ Κάρβερ [?] Ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς διηγηματογράφους.―Sunday Times

Δεν χωράει αμφιβολία πως, με εξαίρεση ίσως την ?λις Μονρό, κανένας δεν υπηρετεί το διήγημα με τόσο βαθιά προσήλωση και αβίαστη δεξιοτεχνία όσο ο Τομπάιας Γουλφ.―Washington Post

Tobias Wolff

Tobias Wolff

Ο Tobias Wolff (Τομπάιας Γουλφ) γεννήθηκε στην Αλαμπάμα το 1945 και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους Αμερικανούς διηγηματογράφους. Σπούδασε Φιλολογία στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Στάνφορντ, εργάστηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως δημοσιογράφος στη Washington Post και στη συνέχεια δίδαξε στο Τμήμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Σίρακιουζ της Νέας Υόρκης. Από το 1997 είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Εκτός από διηγήματα, έχει επίσης δημοσιεύσει νουβέλες και αυτοβιογραφικά έργα. Η νουβέλα του Ο κλέφτης του στρατοπέδου (Πόλις, 2009) απέσπασε το Pen/Faulkner Award το 1985, και το αυτοβιογραφικό βιβλίο του This Boy?s Life μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Μάικλ Κέιτον-Τζόουνς, με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, τον Λεονάρντο ντι Κάπριο και την Έλεν Μπάρκιν.

Το έργο του έχει επίσης τιμηθεί με τα βραβεία Story Prize, Rea Award, PEN/Malamud Award και το Los Angeles Times Book Award.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, του απονεμήθηκε το National Medal of Arts από τον Μπαράκ Ομπάμα για τη συνεισφορά του στον πολιτισμό.