NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Δίκαιο-Νομικά Βιβλία / Προστασία των Εργαζομένων Μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος στο Δημόσιο Τομέα

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Προστασία των Εργαζομένων Μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος στο Δημόσιο Τομέα
Μ. Στυλιανίδου

Εκδόσεις
Νομική Βιβλιοθήκη

ISBN: 978-960-622-104-0
Σελίδες: 184
Σχήμα: 14Χ21 cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2017

Τιμή | 27 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Σκοπός της παρούσας μονογραφίας είναι η διερεύνηση του τρόπου προστασίας των whistleblowers, εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Η μελέτη εστιάζει στο νομικό πλαίσιο προστασίας διεθνών οργανισμών, καθώς και στο νομικό πλαίσιο προστασίας κρατών της Ευρώπης.

Αναλυτικότερα, στο πρώτο μέρος της μελέτης γίνεται αναφορά στη δεοντολογία της καταγγελίας δυσλειτουργιών αναλύοντας τα επιμέρους στοιχεία, καθώς και στο τι συνιστά πράξη αντιποίνων εις βάρος του πληροφοριοδότη (whistleblower). Στη συνέχεια, επισημαίνεται η αναγκαιότητα ύπαρξης των Διοικητικών Δικαστηρίων των διεθνών οργανισμών για την εξέταση των προσφυγών των εργαζομένων για εις βάρος τους πράξεις αντιποίνων και διακρίσεων. Το πρώτο μέρος ολοκληρώνεται με την ανάλυση του νομοθετικού πλαισίου προστασίας των εργαζομένων στον Ο.Η.Ε. και στις Υπηρεσίες της Ε.Ε. με ειδική αναφορά σε μελέτες περίπτωσης.

Στο Δεύτερο Μέρος της μελέτης εξετάζονται αρχικώς οι πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η συμβολή του ΕΔΔΑ στην προστασία των ευρωπαίων πληροφοριοδοτών. Στη συνέχεια γίνεται μια προσπάθεια κριτικής ανάλυσης της νομοθετικής προστασίας των πληροφοριοδοτών δημοσίων υπαλλήλων σε κράτη της Ευρώπης. Ειδικότερα, στα επιμέρους κεφάλαια εξετάζεται το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο στην Μεγάλη Βρετανία, ως πρότυπο ολοκληρωμένης νομοθεσίας, Γαλλία Γερμανία και Ιταλία, καθώς και στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Το Δεύτερο Μέρος ολοκληρώνεται με την περίπτωση της Ελλάδας.

Το έργο συμπληρώνεται από παραρτήματα νομοθεσίας, επιλεγμένη ελληνική και ξενόγλωσση βιβλιογραφία και συνοπτικό αλφαβητικό ευρετήριο.