NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Δίκαιο-Νομικά Βιβλία / Αστικό δίκαιο / Ασφαλιστικό δίκαιο / Ασφαλιστικό Δίκαιο

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ασφαλιστικό Δίκαιο
Συλλογικό Έργο

Εκδόσεις
Νομική Βιβλιοθήκη

ISBN: 978-960-622-257-3
Σελίδες: 344
Σχήμα: 17Χ24 cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2017

Τιμή | 43.2 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Το Ασφαλιστικό Δίκαιο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο προσκήνιο του εγχώριου και διεθνούς νομικού προβληματισμού. Λόγω δε της μεγάλης νομοθετικής παραγωγής στο πεδίο αυτό, κρίθηκε αναγκαία η επικαιροποίηση της πρώτης έκδοσης, προϊόν της οποίας είναι το παρόν σύγγραμμα. Η δεύτερη έκδοση του Ασφαλιστικού Δικαίου, ενσωματώνοντας τις σύγχρονες νομοθετικές, νομολογιακές και βιβλιογραφικές εξελίξεις στο χώρο του δικαίου της Ιδιωτικής Ασφάλισης, τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο, φιλοδοξεί να συμβάλει στη θεωρητική και πρακτική εμπέδωση των οικείων θεσμών και ζητημάτων.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου επιχειρείται η ερμηνευτική προσέγγιση του Ν 4364/2016, με τον οποίον εναρμονίστηκε το ελληνικό δίκαιο προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2009/138/ΕΚ σχετικά με την ανάληψη και την άσκηση δραστηριοτήτων ασφάλισης και αντασφάλισης- SOLVENCY II (Φερεγγυότητα ΙΙ) και των κυριότερων μεταβολών που επέφερε στην εθνική έννομη τάξη. Ακολουθεί η ανάπτυξη του γενικού μέρους του δικαίου της ασφαλιστικής σύμβασης, με αντίστοιχη επικαιροποίηση της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας και νομολογίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Οδηγία 2016/97/ΕΕ ''Insurance Distribution Directive'' (IDD) σχετικά με τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων, καθώς και στον Γενικό Κανονισμό για τα Προσωπικά Δεδομένα 679/2016 (General Data Protection Regulation). Το δεύτερο μέρος του συγγράμματος καταλαμβάνει το Ειδικό Μέρος του δικαίου της Ιδιωτικής Ασφάλισης, στο οποίο αναπτύσσονται οι γενικές αρχές των ασφαλίσεων ζημίων και ποσού, καθώς και τα κατ' ιδίαν είδη τους, με αντίστοιχη προσθήκη της νεώτερης θεωρίας και νομολογίας, οι οποίες έχουν συμβάλει αποφασιστικά στην ερμηνεία των οικείων διατάξεων. Διεξοδική καταγραφή επιχειρείται στα ειδικά ζητήματα που αφορούν στην αστική ευθύνη εξ αυτοκινήτων, τη θαλάσσια και αεροπορική ασφάλιση, την εποπτεία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, καθώς και τους κώδικες δεοντολογίας. Σε ενωσιακό επίπεδο, εξετάζονται οι Κανονισμοί 593/2008 (Ρώμη Ι), 846/2007 (Ρώμη ΙΙ), 1215/2012 (Βρυξέλλες Ibis), καθώς και η Οδηγία 2002/65/ΕΚ σχετικά με την εξ αποστάσεως εμπορία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Το σύγγραμμα απευθύνεται σε όλο το νομικό και επιχειρηματικό κόσμο που επιθυμεί να ενημερωθεί για το ισχύον Ασφαλιστικό Δίκαιο, φιλοδοξώντας να διευκολύνει τους νομικούς της θεωρίας και της πράξης στην κατανόηση των οικείων θεσμών και την εμπέδωση των ποικίλων ρυθμίσεων της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα