NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Χρόνια δίχως έλεος

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Χρόνια δίχως έλεος
Βίκτορ Σερζ

Εκδόσεις
Θυράθεν

Σχήμα: 14 x 21cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2017

Τιμή | 0 €

προσθήκη στο καλάθι

 Υπάρχει μια μυστική Διεθνής που διαιωνίζεται από γενιά σε γε­νιά, θαυ­μαστών που διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν τα βιβλία του Σερζ και γνω­ρίζουν πολλά για τον ίδιο? Στο σημερινό μετα-σο­βιε­τικό κό­σμο, το έργο του Σερζ παραμένει ως μαρτυρία του 20ού αι­ώ­να απα­ραί­τητο για όποιον δεν θέλει να πεθάνει ηλίθιος ύστερα από υπερβολική δόση των πολιτικά ορθών επαναναγνώσεων της Ιστορίας με τις οποίες βομβαρδιζόμαστε τον τελευταίο και­ρό.?
François Maspero, Le Monde (15/12/1998)

?Δεν γνωρίζω άλλον συγγραφέα με τον οποίο θα μπορούσαμε να πα­­­ρο­μοιάσουμε τον Σερζ, κατά τρόπο που να έχει κάποια χρησι­μό­­τητα. Η ουσία των βιβλίων του και του ίδιου θα πρέπει να ανα­ζη­­τηθεί στη στάση του απέναντι στην αλήθεια. Φυσικά έχουν υ­πάρ­ξει πολλοί συγ­γρα­φείς σχολαστικότατα έντιμοι? Αλλά για τον Σερζ η α­ξία της αλή­θει­ας επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από την α­πλή ?ή σύνθετη? αφήγησή της.?
John Berger


Ένας σοβιετικός πράκτορας στο Παρίσι κάνει το λάθος να στείλει στους ανωτέρους του την επιστολή παραίτησής του πρόωρα, εκ­μη­­­δε­­νίζοντας έτσι τα χρονικά περιθώρια που του απομένουν για τη δια­φυγή του? Η Ντάρια, μια παλαίμαχη κομμουνίστρια, συνα­δέλ­φισσα και παλιά συντρόφισσά του, ανακαλείται από την εξορία της για να υπηρετήσει στην άμυνα του Λένιν­γκραντ ε­νάντια στους Γερμανούς. Στη συνέχεια, σε ειδική αποστολή, θα βρεθεί πίσω από τις γραμμές των χιτλερικών ως νο­σοκό­μα/κα­­τά­σκο­πος και δολιοφθορέας σε γερμανικά στρατιωτικά νοσο­κο­­­μεία. Η πλο­­­κή εκτυλίσ­σε­ται στο Πα­ρίσι στις πα­­ραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου· στο πο­λιορκημένο Λένιν­γκραντ· σε μια ισοπεδωμένη από τους βομ­βαρ­­­δι­σμούς γερμανική πό­λη, λίγο πριν την κατάρρευση του Τρί­του Ράιχ· και τέλος στο Μεξικό, ό­που η Ντάρια θα αναζητήσει τον παλιό της σύντροφο που ζει στην αφάνεια...