NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Το πιο μακρύ ταξίδι

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Το πιο μακρύ ταξίδι
Μαίρη Μαγουλά

Εκδόσεις
Μεταίχμιο

ISBN: 978-618-03-1192-1
Σελίδες: 528
Σχήμα: 14 x 21cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 19/10/2017

Τιμή | 15.93 €

προσθήκη στο καλάθι

 Αθήνα, δεκαετία του 1950, στα δαιδαλώδη στενά της Πλάκας και των Αναφιώτικων, υπό τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ξετυλίγονται οι ζωές ΅ιας χούφτας κατοίκων: 
Του Ανέστη του α΅αξά που ΅εγαλώνει ΅όνος τον εγγονό του Νικόλα και είναι προσκολλη΅ένος στον ανεκπλήρωτο πόθο του για τη γυναίκα ΅ε τη «΅αρ΅άρινη ο΅ορφιά».
Του ώρι΅ου και γοητευτικού ΅εγαλοαστού Ανδρέα ∆ροσινού, που ανακαλύπτει τον εαυτό του ΅α και τον ίδιο τον προορισ΅ό του σε ΅ια απαγορευ΅ένη ερωτική σχέση ΅ε τη Μαρία, τη γυναίκα της διπλανής πόρτας. 
Της Κωνσταντινουπολίτισσας συγγραφέα Φιλαρέτης Αληθινού, που, ση΅αδε΅ένη από ένα νεανικό πάθος, έχει αφιερωθεί στις φιλίες της και στις φιλολογικές συγκεντρώσεις στο νεοκλασικό αρχοντικό της. 
Της έφηβης Μαργαρίτας, που βρίσκει τον πρίγκιπα των παρα΅υθιών στον ΅υστηριώδη επαίτη της γειτονιάς ΅ε τα πράσινα ΅άτια και την αση΅ένια ταυτότητα. 
Υπό τους ήχους της λατέρνας που σκορπά τις ΅ελαγχολικές ΅ελωδίες της, νοσταλγοί κι ονειροπόλοι, τελευταίοι προσκυνητές ΅ιας παλιάς πόλης που δεν υπάρχει πια και ΅ιας εποχής που χάθηκε ανεπιστρεπτί, οι ήρωες του συγκινητικού αυτού ΅υθιστορή΅ατος συναντιούνται, ακου΅πούν ο ένας στον άλλον και ΅ε οδηγό το όνειρο κάνουν το πιο ΅ακρύ ταξίδι τους στην αγάπη?

Άλλα βιβλία του συγγραφέα