NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία-2 / Μέρες και Νύχτες του Οδυσσέα

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Μέρες και Νύχτες του Οδυσσέα
Θεοδόσης Κοντάκης

Εκδόσεις
Κέδρος

ISBN: 978-960-04-4856-6
Σελίδες: 56
Σχήμα: 14 Χ 20,6cm/Βάρος: 123 γρ..
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2017

Τιμή | 8,1 €

προσθήκη στο καλάθι

 O Θεοδόσης Κοντάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Κατάγεται από την Ιεράπετρα της Κρήτης και τη Θεσσαλονίκη. Έχει ζήσει και εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές και μία συλλογή με πεζά κείμενα. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Πόρφυρας, Πλανόδιον, Κουκούτσι, κ.ά. Έχει μεταφράσει τα βιβλία: Ο ναός της Ιερουσαλήμ, του Simon Goldhill, Η Ωραία Ελένη, της Bettany Hughes (μαζί με τον Μάνο Κοντάκη), και Τρεις μέρες στην Αβάνα, του Robert A. McCabe.

Επίσης, ασχολείται με τη μετάφραση ποίησης από τη γερμανική, την ιταλική και την αγγλική γλώσσα. Μεταφράσεις του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.