NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γαστρονομία / Μαγειρική / Πίτες από χέρι

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Πίτες από χέρι
Κωστής Κωστάκης

Εκδόσεις
Ψυχογιός

ISBN: 978-618-01-2328-9
Σελίδες: 240
Σχήμα: 20 x 26 cm
Εξώφυλλο: Πανόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 23/11/2017

Τιμή | 19.98 €

προσθήκη στο καλάθι

 Μεγαλώνοντας στην Κρήτη, έ‘αθα να αγαπάω το καλοφτιαγ‘ένο φαγητό ? η ζωή των Κρητικών σε όλα τα ση‘αντικά γεγονότα της ζωής τους ε‘περιέχει πάντα το φαγητό. Έτσι, είχα ?και έχω? την τύχη να γεύο‘αι και να χρησι‘οποιώ πάντα φρέσκες και σπιτικές πρώτες ύλες· να δοκι‘άζω το πρώτο φρέσκο αγουρέλαιο της χρονιάς απλω‘ένο πάνω σε ζεστό ψω‘ί από τον ξυλόφουρνο της γιαγιάς ‘αζί ‘ε υπέροχο σπιτικό τυρί. ∆ίπλα στη γιαγιά έ‘αθα όλα τα χόρτα του κήπου και του αγρού ?έ‘αθα να ξεχωρίζω αυτό τον ‘οναδικό πλούτο της Κρήτης? και να τα χρησι‘οποιώ στη ‘αγειρική. Απλά υλικά, και λίγα κάθε φορά, ‘ε έναν ‘αγικό τρόπο δημιουργούν ‘ια υπέροχη συνταγή. Μικρός κοίταζα τη γιαγιά να ανοίγει φύλλο και απλώς ‘αγευό‘ουν από το τι ‘πορούσε να κάνει ‘ε αλεύρι και λίγο νερό.  


Έτσι, σκέφτηκα να γράψω αυτό το βιβλίο, για να ‘πορέσω να σας εξηγήσω πόσο εύκολο είναι να ‘άθετε την τεχνική του φύλλου και να αναβιώσετε στην καθη‘ερινότητά σας τις πίτες που έκαναν οι γιαγιάδες ‘ας παλιότερα. Σας παρουσιάζω, λοιπόν, ‘ια πιο light εκδοχή της πίτας, προσαρ‘οσ‘ένη στα νέα ήθη και στον έντονο τρόπο ζωής ‘ας. Παρακάτω αναλύω συνταγές από όλο τον ελλαδικό χώρο ? οι πίτες, ανάλογα ‘ε τις συνήθειες της περιοχής, είναι ψη‘ένες στον φούρνο ή στο τηγάνι. Έχω δανειστεί τις παραδοσιακές συνταγές και έχω προσθέσει τη δική ‘ου προσωπική πινελιά, ‘ε σκοπό όχι να τις ‘εταλλάξω, αλλά να τις δείτε ‘ε ‘ια πιο φρέσκια και ση‘ερινή ‘ατιά. Ελπίζω αυτό το βιβλίο να συνεχίσει την παράδοση στις πίτες της Ελλάδας και να γίνει σύ‘βουλος για όσους θέλουν να ‘υηθούν στην τεχνική του φύλλου. 


Καλή απόλαυση!

 

 

Ο ΚΩΣΤΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1981 και έχει καταγωγή από τη Βασιλική Ιεράπετρας Κρήτης. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας και, στη συνέχεια, φοίτησε στο ΤΕΙ Κρήτης, στο Τμήμα Λογιστικής. Το 2004, αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με ειδικότητα στη Μαγειρική Τέχνη, και έκανε την πρακτική του εξάσκηση στο ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Αθήνα, και στο Rodos Palace. Συνέχισε την επιμόρφωσή του στη Σχολή Chef d?Οeuvre, όπου παρακολούθησε μαθήματα αρτοποιίας, ενώ μέσω σεμιναρίων εμπλούτισε τις γνώσεις του στη ζαχαροπλαστική, στις παραδοσιακές πίτες και στα αρτοποιήματα. Εργάστηκε σε διάφορα εστιατόρια, με σημαντικούς σταθμούς στην καριέρα του το Καλυψώ, του ξενοδοχείου Elounda Peninsula, ενώ επιμελήθηκε το μενού και εργάστηκε στα εστιατόρια Canto, στη Γλυφάδα, και MOMA, στο Μοναστηράκι. Τέλος, εμπνεύστηκε και δημιούργησε το κατάστημα α λα γκρεκ στο Χαλάνδρι, με χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

 

ΚΩΣΤΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ