NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ιστορία / Comicοτραγική Ιστορία της Ελλάδας 1909-1949

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Comicοτραγική Ιστορία της Ελλάδας 1909-1949
Κατσανάκης Παναγιώτης

Εκδόσεις
Αρμός

ISBN: 978-960-615-075-3
Σελίδες: 128
Σχήμα: 16 x 24 cm/Βάρος 0.408 kg
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2017

Τιμή | 9 €

προσθήκη στο καλάθι

 1909. ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟ. ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ.

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΥΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. 1949. ΤΕΛΟΣ ΚΙ ΑΡΧΗ. Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΜΕ? ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ.

Η εξιστόρηση των σημαντικότερων γεγονότων  της περιόδου 1909 (κίνημα Στρατιωτικού Συνδέσμου ? έλευση Βενιζέλου) ? 1949 ( τέλος εμφυλίου)  της ελληνικής ιστορίας, μιας περιόδου ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας και κομβικής,  αποτελεί το αντικείμενο του κόμικ. Η επιλογή του κόμικ, μιας μορφής έκφρασης οικείας στους περισσότερους και ειδικά στους νέους, ως μέσου εξυπηρετεί τον στόχο της συγγραφής : την προσέγγιση της ιστορίας και τελικά την πρόσληψη της ιστορικής γνώσης (από μαθητές, γονείς, κάθε ενδιαφερόμενο) με τρόπο παραστατικό, χιουμοριστικό, εύληπτο, γλαφυρό. Αυτό, βέβαια, δεν υποκαθιστά τα κατ? εξοχήν ιστορικά βιβλία στα οποία κάποιος μπορεί να εντρυφήσει, αν επιθυμεί εμβάθυνση. Τα εργαλεία των κόμικ (εικόνα, διάλογος, πυκνός λόγος, εξέλιξη δράσης) συμβάλλουν στην επίτευξη του παραπάνω στόχου. Με τη βοήθεια της γραμμικής αφήγησης που χαράσσει την πορεία, τα ίδια τα δρώντα ιστορικά πρόσωπα παίρνουν τον λόγο και μας παρουσιάζουν / εξηγούν τη δράση και τις επιλογές τους. Τα παραπάνω προσκρούουν , βέβαια,  στο σκόπελο της ιδεολογικής φόρτισης (η περίοδος του εμφυλίου συντηρεί ακόμη πάθη). Η επιλογή του συγγραφέα ως προς αυτό δεν είναι η ταύτιση ή η υπόρρητη συμπόρευση με ιδεολογίες αλλά η ψύχραιμη μα καθόλου άνευρη ματιά. Όμως, αυτό θα το κρίνει ο νηφάλιος αναγνώστης.
Ο Παναγιώτης Γ. Κατσανάκης είναι φιλόλογος. Είναι παντρεμένος, έχει δύο κόρες και ζει στον Πειραιά. Γεννήθηκε το 1966 στο Σερνικάκι Φωκίδας. Φοίτησε στο Γυμνάσιο και Λύκειο της ?μφισσας και στη συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αρχικά, δίδαξε στην ιδιωτική και στη συνέχεια στη δημόσια μέση εκπαίδευση. Στα ενδιαφέροντά του εμπίπτουν η ιστορία, ειδικά η ελληνική του 20ου αιώνα και η συγγραφή. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής για μικρή φόρμα ? bonsai stories ?  με τον Μισέλ Φάις. Η ?Comicοτραγική ιστορία της Ελλάδας, 1909-1949? σε σενάριο και σχέδιο του ιδίου είναι το πρώτο του βιβλίο.
«Ο πειρασμός του λαϊκισμού & οι περιπέτειες του λόγου».