NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Παιδικά βιβλία / Κόκκινη κλωστή δεμένη στων παππούδων την ανέμη?

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Κόκκινη κλωστή δεμένη στων παππούδων την ανέμη?
Εστία Ρουμλουκιωτών

Εκδόσεις
Ινφογνώμων

ISBN: 978-618-5219-39-0
Σελίδες: 220
Σχήμα: 14x21 cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2017

Τιμή | 10.8 €

προσθήκη στο καλάθι

 «Ένα βράδυ δίπλα στο τζάκι, ο παππούς μου κι η γιαγιά μου μού είχαν πει?»

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας μέσα στο μαγικό κόσμο των αφηγήσεων? Των όμορφων ιστοριών που ακούγαμε με παιδική λαχτάρα από τα χείλη των παππούδων μας, οι οποίες, αν δεν γίνονται ατομικές ή συλλογικές προσπάθειες να καταγράφονται, είναι βέβαιο πως μια μέρα θα χαθούν στη δίνη του χρόνου.

Οι αφηγήσεις που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο, αποτελούν ένα σημαντικό ?λαογραφικό? τεκμήριο της ελληνικής κοινωνίας των παλαιοτέρων χρόνων. Πόλεμοι, προσφυγιά, θρύλοι, προλήψεις, προκαταλήψεις, άγνωστα ιστορικά γεγονότα, εκφάνσεις της θρησκευτικής μας πίστης. Διηγήματα που τονίζουν την αξία του θεσμού της οικογένειας αλλά και τη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ ανθρώπων, οι οποίοι συμβιώνουν κάτω από τις ίδιες ηθικές αρχές και τις ίδιες κοινωνικές συνισταμένες. Ελπίζουμε σε αυτό το υπέροχο ταξίδι να σας έχουμε συνοδοιπόρους μας και να σας κάνουμε να αναπολήσετε αγνές παιδικές στιγμές.

Ας τιμήσουμε λοιπόν όλοι μαζί εκείνες τις γενιές, που μας δίδαξαν τον πλούτο της ψυχής τους κι ας αρχίσουμε το όμορφο ταξίδι μας. «Κόκκινη κλωστή δεμένη στων παππούδων την ανέμη?»Το σωματείο «ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΩΤΩΝ» ιδρύθηκε το 2014 από 36 ιδρυτικά μέλη, έχοντας από την πρώτη στιγμή αναπτύξει μεγάλη δράση στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής του Ρουμλουκιού και εδρεύοντας σε ένα από τα ιστορικότερα κτίρια του κέντρου της πόλης.

Σκοπός του σωματείου είναι η πολύπλευρη έρευνα και μελέτη σχετικά με την ιστορία, τη λαογραφία, την παράδοση και γενικότερα το λαϊκό πολιτισμό της περιοχής του Ρουμλουκιού. Στην «Εστία» λειτουργούν εννέα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών με περισσότερους από 250 χορευτές όλων των ηλικιών, αλλά και τμήμα χορωδίας. Το σωματείο αναβιώνει σημαντικά έθιμα