NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία-2 / Η Παρέα της οδού Δημοκρίτου

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Η Παρέα της οδού Δημοκρίτου
Γεώργιος-Χρυσόστομος Νικολαΐδης

Εκδόσεις
Ωκεανός

ISBN: 978-618-5284-44-2
Σελίδες: 400
Σχήμα: 14x21 cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2017

Τιμή | 13.5 €

προσθήκη στο καλάθι

  Ο αινιγματικός Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας Τομ Δρακάτος, ερωτύλος και σεξομανής, μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στη γυναίκα του Ιρίνα και στην ερωμένη του Μόνικα. Διαθέτοντας άφθονα χρήματα μυστηριώδους προέλευσης και έχοντας ως έδρα του ένα διαμέρισμα της οδού Δημοκρίτου, συγκεντρώνει συχνά εκεί μια ετερόκλητη παρέα ατόμων τα οποία, εν μέσω σεξουαλικών οργίων και χρήσης ναρκωτικών, προσδοκούν πολλά από αυτόν, πιστεύοντας τις υποσχέσεις και τις ελπίδες που τους μοιράζει αφειδώς. Ανάμεσά τους και ένας νεαρός δημοσιογράφος, ο Ιάσων Γεωργαντάς, με τον οποίο ο Δρακάτος συνδέεται με φιλία και επαγγελματική συνεργασία.

      Ένα θανάσιμο μυστικό, το οποίο τυχαία ανακαλύπτει ο  Ιάσων θα τον οδηγήσει στην εξιχνίαση ενός μυστηρίου που τον στοιχειώνει από το μακρινό παρελθόν. Εξιχνίαση που του γεννά μίσος για τον Δρακάτο και τον ωθεί στην κατάστρωση  ενός σχεδίου εκδίκησης . Όμως η μοίρα των πρωταγωνιστών σφραγίζεται τελικά από απρόοπτες εξελίξεις και ανατροπές, από τις οποίες κάποιες λειτουργούν λυτρωτικά και κάποιες ως Νέμεσις..
    
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με φόντο τη σημερινή Ελλάδα της κρίσης, ένα κοινωνικό θρίλερ, με χιουμοριστικές πινελιές, με ίντριγκες και έντονα ερωτικά πάθη, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, τα οποία περιήλθαν σε γνώση του συγγραφέα είτε άμεσα, είτε από διηγήσεις τρίτων.
Γεώργιος-Χρυσόστομος Νικολαΐδης

 Ο Γεώργιος-Χρυσόστομος Νικολαΐδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Παρισίων. Από το 1974 ως το 2009 υπηρέτησε στη Διπλωματική Υπηρεσία, έχοντας διατελέσει Πρέσβης στη Σαουδική Αραβία, στη Σλοβενία και στις Φιλιππίνες. Έργα του: «Κοσμική Συνείδηση» Δοκίμιο (Εκδόσεις «Τραυλός). «Αθηναϊδα: Μια Ελληνίδα Αυγούστα» Ιστορικό μυθιστόρημα .

(Ωκεανίδα). «Τα πορφυρά σανδάλια» Ιστορικό μυθιστόρημα (Λιβάνης). «Τι συμβαίνει με εμάς τους Έλληνες; Μια άσκηση εθνικής αυτογνωσίας» Δοκίμιο. Είναι παντρεμένος με την Αλκμήνη Πατρίκη.