NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Οικονομικά / Σύντομος οδηγός στον ολισθηρό(τατο) δρόμο του Grexit

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Σύντομος οδηγός στον ολισθηρό(τατο) δρόμο του Grexit
Αντζουλάτος Αγγ. Α.

Εκδόσεις
Διπλογραφία

ISBN: 978-618-5198-16-9
Σελίδες: 256
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2018

Τιμή | 14.4 €

προσθήκη στο καλάθι

 Περιγραφή:

Ο ανά χείρας Οδηγός μπορεί να διαβαστεί από δύο οπτικές γωνί-ες:
α) Μαθήματα οικονομικών και τραπεζικής, με όχημα τη μακρο-χρόνια κρίση που ζούμε
β) Μαθήματα επιβίωσης στην κρίση, με βάση την οικονομική και τραπεζική λογική.

Ανεξάρτητα από την οπτική γωνία, οι αναλύσεις του θα βοηθή-σουν τον αναγνώστη να δει καθαρότερα το αδιέξοδο που βρι-σκόμαστε.
Από τη μία πλευρά, η έξοδος από την ΟΝΕ, το Grexit, δεν είναι λύση για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας που συσσω-ρεύονταν επί δεκαετίες και επιδεινώθηκαν με τα μνημόνια. Από την άλλη, θα είναι αναπόφευκτη εάν δεν αλλάξουν πολλά πράγ-ματα στην οικονομική πολιτική, στους θεσμούς και στην κοινωνία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Προϊδεάζοντας για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, είτε μείνου-με στην ΟΝΕ είτε όχι, οι δυσκολίες μπροστά μας είναι μεγαλύτε-ρες, συνθετότερες και περισσότερο διχαστικές από ό,τι έχει ανα-λυθεί μέχρι τώρα στον δημόσιο διάλογο. Επιπλέον, οι εξελίξεις θα έχουν έντονο το στοιχείο της κοινωνικής αδικίας ? όπως άλλωστε συμβαίνει και τώρα.

Ακόμη και αν κάποιοι αναγνώστες διαφωνήσουν με τις αναλύσεις του Οδηγού, θα είναι δύσκολο να αγνοήσουν τους οικονομικούς κινδύνους που επισημαίνει.

Ο Α. Αντζουλάτος είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανολόγων Μη-χανικών του ΕΜΠ και της Σχολής Διοικήσεως Επιχειρήσεων STERN του New York University (MBA, Ph.D.). Έχει εργαστεί στην Federal Reserve Bank of New York ?τμήμα της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ? και διδάξει στο STERN, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το ΕΑΠ και το ΑΠΚΥ. Στο συγγραφικό του έργο ξεχωρίζει το βιβλίο Κυβερ-νήσεις, Χρηματαγορές και Μακροοικονομία.