NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Αρχιτεκτονική / Αρχιτεκτονικό Σχέδιο

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Αρχιτεκτονικό Σχέδιο
Rendow Yee

Εκδόσεις
Δίσιγμα

ISBN: 978-618-5242-08-4
Σελίδες: 608
Σχήμα: 21x29 cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2018

Τιμή | 61.75 €

προσθήκη στο καλάθι

 Το ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ? Τύποι και Μέθοδοι Χωρικών Αναπαραστάσεων  είναι ο πιο εμπεριστατωμένος οδηγός των τύπων και μεθόδων για το αρχιτεκτονικό σχέδιο και την αναπαράσταση του χώρου, βασισμένο τόσο σε εφαρμογή με το χέρι όσο και με ψηφιακά μέσα. Αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο με πλούσιες οπτικές αναφορές και μια εξαιρετική πηγή καθοδήγησης και έμπνευσης για φοιτητές και επαγγελματίες κάθε επιπέδου.

Το βιβλίο έχει εξελιχθεί μέσα από τέσσερις εκδόσεις όπου έχει ενημερωθεί επιμελώς ώστε να παρουσιάσει ολοκληρωμένα τόσο τους κλασικούς τρόπους αναπαράστασης όσο και να αποδώσει την επιρροή των ψηφιακών μέσων και τον εμπλουτισμό που έφεραν. Παρουσιάζονται:

  • Περισσότερα από 1.500 σχέδια και εικόνες όπου παρουσιάζονται οι διάφορες αρχές, μέθοδοι και τύπους του αρχιτεκτονικού σχεδίου
  • Παραδείγματα από μια εντυπωσιακή συλλογή υλικού από επώνυμους αρχιτέκτονες και γραφεία, όπως Tadao Ando, Asymptote, Santiago Calatrava, Coop Himmelb(l)au, Norman Foster, Frank Gehry, Zaha Hadid, Steven Holl, Arata Isozaki, Toyo Ito, Gudmundur Jonsson, Kohn Pedersen Fox, Ricardo Legorreta, Morphosis, Patkau Architects, Pei Partnership Architects LLP, Renzo Piano, Antoine Predock, SANAA, David Serero, Studio Daniel Libeskind, Studio Gang, Bing Thom, Tod Williams and Billie Tsien, and UN Studio
  • Ειδική αναφορά σε μεθόδους όπου μπορούν να συνδυαστούν οι ψηφιακές με τις παραδοσιακές τεχνικές σχεδιασμού και να αναδείξουν περισσότερο το αντικείμενο αναπαράστασης
  • Ειδική αναφορά με οδηγίες για την δημιουργία ποιοτικών portfolio
  • Το περιεχόμενο είναι οργανωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα και αποδοτικά
  • Πρόσθετο υλικό σε διαδικτυακές πηγές.
  • Έγραψαν για το βιβλίο


     

    «Ο τόμος αυτός αποκαλύπτει το πώς οι αρχιτέκτονες προσεγγίζουν το σχέδιο ως μια διαδικασία όπου δίνεται μορφή στις ιδέες. Ως ένα εργαλείο μάθησης, τα παραδείγματα που παρουσιάζονται είναι καθοριστικά για τη κατανόηση από τους φοιτητές της φορμαλιστικής και τεχνικής διάστασης της σχεδιαστικής σκέψης. Στην εποχή των ψηφιακών τεχνολογιών, αυτό το έργο δίνει έμφαση στην στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο σχέδιο και τον δημιουργό του, την διαδικασία μεταξύ χαρτιού, χεριού και μυαλού».
    LaRaine Papa Montgomery, Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Savannah College of Art and Design

    «Το βιβλίο αυτό περιέχει ένα μεγάλο πλούτο πληροφορίας επάνω στην αρχιτεκτονική γραφική επικοινωνία. Οι φοιτητές μου το βρήκαν να είναι μια πολύτιμη πηγή αναπαραστατικών τεχνικών, καλύπτοντας όλο το φάσμα μεταξύ των παραδοσιακών τεχνικών με το χέρι και των προηγμένων ψηφιακών τεχνικών. Παρουσιάζει μια εκπληκτικά ευρεία συλλογή από παραδείγματα όπου περιλαμβάνονται από φοιτητικές εργασίες μέχρι επαγγελματικές δουλειές διάσημων αρχιτεκτόνων. Με την προσθήκη ειδικού κεφαλαίου επάνω στο σχεδιασμό portfolio, η τελευταία έκδοση αποκαλύπτει το πλήρες πλαίσιο των δεξιοτήτων της σχεδιαστικής επικοινωνίας από το σκίτσο ιδεών μέχρι την ολοκλήρωση ενός τελικού portfolio».
    Mark A. Pearson, Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής Αμερικής, LEED AP, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής, College of DuPage

    «Το βιβλίο αυτό οφείλει να βρίσκεται στην βιβλιοθήκη όλων των φοιτητών αρχιτεκτονικής, καθώς επίσης και όλων των επαγγελματιών. Ο πλούτος και η ποικιλία των εικόνων, που είναι φτιαγμένες είτε στο χέρι είτε μέσα από τον υπολογιστή από φοιτητές και αρχιτέκτονες προσφέρουν βαθιά γνώση των τύπων και μεθόδων σχεδιασμού που χρησιμοποιούνται σήμερα. Το κομμάτι με τη δημιουργία portfolio είναι μια πολύ χρήσιμη και επίκαιρη προσθήκη».
    Καθηγητής Michael Hagge, Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, University of Memphis