NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ιστορία / Νεότερη και σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Νεότερη και σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία
Stuart Τ. Miller

Εκδόσεις
Gutenberg

ISBN: 978-960-01-1925-1
Μετάφραση: Σίσσυ Παπαδάκη
Σελίδες: 895
Σχήμα: 17 x 24 εκ. /Βάρος 1.6800 kg
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2018

Τιμή | 43.2 €

προσθήκη στο καλάθι

 Το πανόραμα της Ευρώπης από τη Γαλλική Επανάσταση έως τις μέρες μας σ? ένα μόνο βιβλίο, σοφά σχεδιασμένο και με την υπογραφή του διακεκριμένου καθηγητή Ιστορίας, Stuart Miller. 

Ένα σεμινάριο Ιστορίας για όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν τα γεγονότα, τους ανθρώπους και τις ιδέες που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας. Με αφηγηματικό ρυθμό, χωρισμένο σε μικρά κεφάλαια με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, μαρτυρίες και ντοκουμέντα ξεδιπλώνει μπροστά στα μάτια του αναγνώστη τον χάρτη της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου όλου, και παρακολουθεί τα σύνορά της να χαράζονται και να ξαναχαράζονται με αφετηρία επαναστάσεις, πολέμους, συμμαχίες, οικονομικές εξελίξεις, ιδεολογικές συγκρούσεις, προσωπικές απόψεις και φιλοδοξίες.

   Ξεκινώντας από το ρήγμα που δημιούργησε η «Μεγάλη Επανάσταση», η Γαλλική του 1789, και τον Ναπολέοντα, τον «υπεράνθρωπο» των ρομαντικών, ο Στ. Μίλλερ παρακολουθεί, βήμα βήμα, την πορεία της Ευρώπης, των αποικιών και των συμμάχων της, μέχρι τη δεκαετία του 1990 και το ξεκίνημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαριθμεί τα γεγονότα· παρουσιάζει τους παράγοντες που έδρασαν συνδυαστικά για να προκληθούν· αναλύει και παραθέτει συγκρουόμενες απόψεις γι? αυτά. Προσθέτει χάρτες, διαγράμματα, φωτογραφίες, παλιές γελοιογραφίες και ντοκουμέντα: μαρτυρίες απλών ανθρώπων για την καθημερινότητά τους κάθε εποχή, αποσπάσματα από απομνημονεύματα στρατηγών π.χ. του Ναπολέοντα ή του Μπίσμαρκ, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες π.χ του Χίτλερ, περιγραφές σπουδαίων συγγραφέων, όπως ο Φλομπέρ, χαρακτηριστικά κομμάτια από κείμενα αναφοράς όπως το Κεφάλαιο του Μαρξ, το Κατηγορώ του Ζολά, δημοσιεύματα εφημερίδων. Με όλα αυτά δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να αποκτήσει συνολική εποπτεία και να σχηματίσει τη «μεγάλη εικόνα» της Ιστορίας.

   Η ελληνική έκδοση προσφέρει επιπλέον όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν σ? αυτή τη μακρόχρονη «περιπέτεια» της Ευρώπης. Εμπλουτίζεται, επίσης, με εμπεριστατωμένο επίμετρο του καθηγητή Γιώργου Κόκκινου για τη Διδακτική της Ιστορίας.

     Ένα εξαιρετικό μαθησιακό εργαλείο που γράφτηκε για φοιτητές, αλλά προσφέρει σε όλους όσοι ενδιαφέρονται την ευκαιρία να διαμορφώσουν μια σφαιρική εικόνα για την Ευρώπη.