NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία-2 / Η ματωμένη αρχόντισσα

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Η ματωμένη αρχόντισσα
Λία Ζώτου, Θοδωρής Καραγεωργίου

Εκδόσεις
Ψυχογιός

ISBN: 978-618-01-2554-2
Σελίδες: 392
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 19/04/2018

Τιμή | 14,94 €

προσθήκη στο καλάθι

 Ένας έμπορος από την Οδησσό παίρνει όρκο βαρύ να σπείρει παντού το όραμα της Φιλικής Εταιρείας. Ένας Ελβετός τυπογράφος αφήνει πίσω τη ζωή του για να λάβει μέρος στην ελληνική επανάσταση. Ένα αμούστακο αγόρι γίνεται τρανός καπετάνιος. Μια νεαρή Χιώτισσα δίνει τη δική της μάχη έχοντας για μοναδικό όπλο την πένα της. Ένας Σουλιώτης βοηθάει μια χριστιανή και μια μουσουλμάνα να δραπετεύσουν από το χαρέμι του Αλή Πασά στα Γιάννενα. 


Η Ελλάδα φλέγεται, ματώνει, παλεύει να αποτινάξει τον ζυγό της σκλαβιάς από πάνω της. Κι η Ιστορία εκεί, πάντοτε παρούσα, να καθορίζει τα βήματα όλων, να τους οδηγεί άλλοτε σωστά και άλλοτε λανθασμένα, να σμίγει τα χνάρια τους, να τους χαρίζει χαρές και πίκρες, να γράφει τις σελίδες της ζωής τους πότε με την απελπισία και πότε με τον έρωτα, πότε με τον θάνατο και πότε με την ελευθερία. 


«Τι είναι για μένα η Ελλάδα; Να, σαν να τη βλέπω τώρα δα μπροστά μου... Μία γυναίκα λεβέντισσα, μία γυναίκα αρχόντισσα· στέκει περήφανη κι αγέρωχη. Με τη λευκή την πουκαμίσα της, τη χρυσοποίκιλτη στολή της. Μπορώ θαρρείς ν? αγγίξω τ? ανάγλυφό της το υφάδι. Μία γυναίκα στριμωγμένη στη γωνιά, απ? όλους σας κυκλωμένη. Μα πάνω της βαστάει λεπίδι, και το ?χει πιότερο να πεθάνει παρά να πέσει στα βρωμερά σας χέρια!» Ένα αριστοτεχνικά γραμμένο μυθιστόρημα για την πιο ιστορική στιγμή της νεότερης Ελλάδας.

Η ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ και ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ γεννήθηκαν σε δύο γειτονικά χωριά της Καβάλας. Η Λία σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εκτός από την ανάγνωση βιβλίων, η οποία τη βοηθά να γνωρίζει νέους κόσμους, λατρεύει τη ζωγραφική και τη φωτογραφία. Ο Θοδωρής έχει σπουδάσει νομικά στο Πανεπιστήμιο Metropolitan του Λονδίνου. Στη συγγραφή τον οδήγησε η παρατήρηση της ζωής, της συμπεριφοράς και της εξωτερίκευσης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν, επίσης, τα βιβλία τους ΣΑΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ, ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ, ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ ΑΓΑΠΗ και ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΡΙΩΝ, καθώς και το νεανικό μυθιστόρημά τους Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα