NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Οικονομικά / Οικονομία / Σύγχρονοι ελληνικοί μύθοι

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Σύγχρονοι ελληνικοί μύθοι
Περικλής Γκόγκας

Εκδόσεις
Κριτική

ISBN: 978-960-586-242-8
Σελίδες: 280
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2018

Τιμή | 13.5 €

προσθήκη στο καλάθι

 Στο επιτυχημένο βιβλίο του Περικλή Γκόγκα Οικονομικά για μη ειδικούς (Κριτική, 2016) αναλυόταν, απλά και κατανοητά, ο τρόπος λειτουργίας της οικονομίας συνολικά. Την ίδια εκλαϊκευτική, αλλά πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένη, μέθοδο ακολουθεί ο συγγραφέας και στο παρόν βιβλίο. Από τη σκοπιά ενός νέου ανθρώπου και δραστήριου επιστήμονα με καθημερινή ακαδημαϊκή τριβή, πρόθεσή του είναι να διορθώσει παραναγνώσεις της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, οι οποίες εδώ και χρόνια έχουν λανθασμένα παγιωθεί ως αναμφισβήτητες. Το ότι «η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα», ότι «είναι μια αγροτική χώρα» ή ότι «ο Έλληνας είναι τεμπέλης» και τα «πανεπιστήμια κακά» είναι μερικοί μόνο από τους «μύθους» που επιχειρεί να διαλύσει ο συγγραφέας.

Απώτερος στόχος και αυτού του βιβλίου είναι να αποκτήσουν οι αναγνώστες τα εφόδια, με την παράθεση παραδειγμάτων, πινάκων και στατιστικών, ώστε να διαμορφώσουν μόνοι τους την απαραίτητη κριτική ικανότητα για τη συγκρότηση των δικών τους «μύθων».

Ο Περικλής Γκόγκας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Διεθνών Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Αναπληρωτής Διευθυντής του Εργαστηρίου Θεωρίας Αποφάσεων και Οικονομικής Ανάλυσης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Μακροοικονομικά, Χρηματοοικονομικά, Πολυπλοκότητα και Μηχανική Μάθηση. Είναι συγγραφέας των βιβλίων Σύγχρονη επιχείρηση (Διόνικος, 2010), Οδηγός επιχειρηματικότητας (Σοφία, 2017), Σύγχρονοι ελληνικοί μύθοι (Κριτική, 2018) και Οικονομικά για μη ειδικούς (Κριτική, 2016) που έγινε best seller και ψηφίστηκε στο top 10 των βραβείων του κοινού του Public. Παρουσίασε, κατόπιν πρόσκλησης, την ερευνητική του δουλειά στα University of Michigan, Temple University και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Είναι αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων για τις εθνικές ακαδημίες έρευνας της Ελλάδας, της Πολωνίας, της Κροατίας και του Καζακστάν. Πλήθος άρθρων του δημοσιεύονται στον τύπο. Προτού αφοσιωθεί στην ακαδημαϊκή καριέρα, διετέλεσε, για σειρά ετών, οικονομικός διευθυντής μεγάλης ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας και ασχολείται με τη συμβουλευτική επιχειρήσεων.