NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογιστική / Λογιστική ,Φορολογία / Φορολογία Δικηγόρων

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Φορολογία Δικηγόρων
Ν. Σγουρινάκης, Μ. Σεζένιας

Εκδόσεις
Νομική Βιβλιοθήκη

ISBN: 978-960-622-491-1
Σελίδες: 304
Σχήμα: 17 x 24 εκ.
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2018

Τιμή | 27 €

προσθήκη στο καλάθι

 Φορολογικό Μητρώο

  • Φορολογία εισοδήματος
  • Υποχρεώσεις που απορρέουν από τα ΕΛΠ
  • Υποχρεώσεις που απορρέουν από την απόδοση του ΦΠΑ
  • Εργατικά / Ασφαλιστικά θέματα
  • Στοιχεία Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας

 

Η επανέκδοση της έκδοσης «Φορολογία Δικηγόρων» για το έτος 2018 κατέστη αναγκαία προκειμένου να προσφέρει στους αναγνώστες ασφαλείς φορολογικές λύσεις σε ένα οικονομικό περιβάλλον που διαρκώς μεταβάλλεται με την ψήφιση αρκετών φορολογικών νόμων που τροποποιούν τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Ν 4172/2013), αλλά και με την έκδοση πολυάριθμων ερμηνευτικών εγκυκλίων.

Οι συγγραφείς, έμπειροι λογιστές - φοροτεχνικοί, καταγράφουν με κατανοητό τρόπο όλες τις λογιστικές, φορολογικές και εργατικές υποχρεώσεις των δικηγόρων, ως ασκουμένων, ελεύθερων επαγγελματιών και μελών δικηγορικών εταιρειών, από την πλευρά της φορολογίας εισοδήματος, του ΦΠΑ και των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, του Ν 4308/2014, του νόμου δηλαδή που κατήργησε τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ, Ν 4093/2012, παρ. Ε΄, υποπαρ. Ε1.). Επιπλέον, σε αυτή την έκδοση κατέστη απαραίτητη η αναφορά, όπου κρίνεται αναγκαίο, στις σχετικές διατάξεις του Ν 4387/2016, που μεταρρύθμισε άρδην το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό σύστημα και επηρέασε σημαντικότατα, μεταξύ άλλων, τους ασφαλισμένους του νομικού κλάδου. 

Ειδικότερα, στο βιβλίο «Φορολογία Δικηγόρων» περιλαμβάνονται οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

- Οι διαδικασίες έναρξης του επαγγέλματος του δικηγόρου, μέσω συμπληρωμένων εντύπων του τμήματος Μητρώου της ΔΟΥ.

- Οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και αφορούν τους κανόνες τιμολόγησης, τον χρόνο και τρόπο έκδοσης των φορολογικών στοιχείων κ.ά.

- Η ανάλυση της φορολόγησης του δικηγορικού εισοδήματος, με ερμηνεία των φορολογικών διατάξεων και ολοκληρωμένα παραδείγματα και συμπληρωμένα φορολογικά έντυπα.

- Η διαχείριση και συμπλήρωση των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

- Εργατικά και ασφαλιστικά θέματα, από την σκοπιά του εργοδότη - δικηγόρου, ο οποίος για την εξυπηρέτηση των επαγγελματικών του αναγκών προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, αλλά και σχετικά με τον ΕΦΚΑ κοινωνικοασφαλιστικά θέματα.

Η νέα τρίτη έκδοση της «Φορολογίας Δικηγόρων» αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα κατανόησης και πρακτικής εφαρμογής στα χέρια των δικηγόρων, αλλά και των λογιστών φοροτεχνικών που τους εξυπηρετούν, με σκοπό να τους βοηθήσει να παρακολουθούν ορθά τις φορολογικές και λογιστικές υποχρεώσεις τους. Επιπλέον, αποτελεί έναν οδηγό ορθής συμπλήρωσης όλων των υποχρεωτικών δηλώσεων και εντύπων για όλους εκείνους τους δικηγόρους που επιθυμούν μόνοι τους να τηρούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.