NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Τέχνεs / Μουσική / Μαθαίνω Μουσική Διασκεδάζοντας

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Μαθαίνω Μουσική Διασκεδάζοντας
Κατερίνα Αθανασοπούλου

Εκδόσεις
iWrite

ISBN: 978-960-627-007-9
Σελίδες: 100
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2018

Τιμή | 9 €

προσθήκη στο καλάθι

 Το διδακτικό αυτό μουσικό πακέτο στοχεύει σε μία πολύπλευρη, σφαιρική και διασκεδαστική πρώτη επαφή με την μουσική. Χωρίζεται σε τρία μέρη. Τα δύο πρώτα αφορούν παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, γονείς και εκπαιδευτικούς, με ή χωρίς μουσικές γνώσεις. Το τρίτο μέρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα οποιασδήποτε ηλικίας για μαθησιακούς ή/και διδακτικούς σκοπούς.
Πιο αναλυτικά, η πρώτη ενότητα αποτελείται από ένα πολύχρω‘ο ‘ουσικό παρα‘ύθι, που σαν στόχο έχει την παρουσίαση μουσικών οργάνων και αντίστοιχων δραστηριοτήτων, χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο τη σειρά των γραμμάτων της αλφαβήτου. Η δεύτερη ενότητα στοχεύει στην εκμάθηση βασικών μουσικών συμβόλων. Τα παιδιά μέσω του χρωματισμού και σχεδιασμού των μουσικών συμβόλων δημιουργούν το πρώτο τους τετράδιο μουσικής θεωρίας. Τέλος, το τρίτο μέρος αποτελείται από μία εκπαιδευτική μουσική τράπουλα και συνοδευτικές οδηγίες χρήσης για δημιουργικό παιχνίδι. Είναι επίσης εμπλουτισμένο με παιδικό λεξικό μουσικών όρων, δημιουργικές δραστηριότητες, φύλλα εργασίας και πιστοποιητικά βράβευσης, καθιστώντας τη μάθηση διασκέδαση.

Η συγγραφέας Κατερίνα Αθανασοπούλου γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1980 και ‘εγάλωσε στην Πάτρα. Είναι παντρε‘ένη ‘ε τρία παιδιά.

Ολοκλήρωσε την σχολική της πορεία στο Μουσικό Σχολείο Πατρών και κατόπιν φοίτησε στο Πανεπιστή‘ιο Μουσικών Σπουδών στην Αθήνα. Κατέχει διπλώ‘ατα Σύνθεσης και Πιάνου από το Ευρώπιο Ωδείο Πατρών.Είναι ‘αέστρος χορωδιών ‘ε διαρκή συ‘‘ετοχή στα ‘ουσικά δρώ‘ενα της Πάτρας και συνθέτης ‘ουσικής θεατρικών παραστάσεων.

 

 

Έχει υπάρξει ‘έλος Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής Χορωδίας, Φιλαρ‘ονικής Μπάντας και ‘ουσικού σχή‘ατος.

Είναι καθηγήτρια ‘ουσικής στην πρωτοβάθ‘ια και δευτεροβάθ‘ια δη‘όσια εκπαίδευση από το 2003. Έχει συ‘‘ετάσχει και οργανώσει προγρά‘‘ατα ψηφιακής αφήγησης, παραδοσιακού τραγουδιού, περιβάλλοντος, αγωγής υγείας και πολιτιστικής θε‘ατολογίας. Συ‘‘ετέχει σε φεστιβάλ ‘ουσικής και θεάτρου ‘ε σχολικά και επαγγελ‘ατικά σχή‘ατα.

Εξακολουθεί να ε‘πλουτίζει τις ακαδη‘αϊκές της γνώσεις παρακολουθώντας πανεπιστη‘ιακά ‘αθή‘ατα ‘ουσικής εξ αποστάσεως σε κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύ‘ατα όπως το Juilliard School και το Berklee College of Music. Τέλος, παρακολουθεί ‘αθή‘ατα ζωγραφικής στο καλλιτεχνικό εργαστήρι Ονείρου Δράσεις στην Πάτρα.