NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία I / Πρόσκληση αγάπης

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Πρόσκληση αγάπης
Στάθη-Λέφα Αναστασία

Εκδόσεις
Ωκεανός

ISBN: 978-618-5284-50-3
Σελίδες: 640
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2018

Τιμή | 16.11 €

προσθήκη στο καλάθι

 Η ʼννα, μια καλλιεργημένη κοπέλα με πνευματικές αναζητήσεις, μετά τη γνωριμία της με τον ʼρη, έναν διακεκριμένο ζωγράφο, αξιοποιεί τη βαθύτερη κλίση της που είναι η ζωγραφική και αναδεικνύεται σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα. Το μέλλον υπόσχεται πολλά, ωστόσο τραγικές καταστάσεις την αναγκάζουν να εγκαταλείψει απρόσμενα την Αθήνα και να καταφύγει στον ιστορικό χώρο των Δελφών. Η συνάντησή της με τον Ντέιβιντ, έναν Αμερικανό σκηνοθέτη, θα ανοίξει καινούργιο δρόμο στην προσωπική της ζωή. Στο εξής οι αλλαγές στη ζωή της είναι ραγδαίες. Σαρωτικές.

Μία ομάδα ανθρώπων από κάθε σημείο του πλανήτη, σαν να συναντήθηκε από κάποιο θείο κάλεσμα, εκεί στους Δελφούς, στον ομφαλό της γης, θα εμπνευστεί από τις δελφικές αξίες και θα προχωρήσει με τη δική της καθοδήγηση σε ένα παγκόσμιο κίνημα αγάπης.
Εκεί η ʼννα θα ανακαλύψει τις ερωτικές ανάγκες της και θα γνωρίσει βαθύτερα τον εαυτό της. Κι ύστερα, ο Κρις, ο Ελληνοαμερικανός μεγαλοβιομήχανος, μια ισχυρή προσωπικότητα με στέρεα ερείσματα μπαίνει στη ζωή της ʼννας και επηρεάζει καθοριστικά τόσο τη δική της πορεία όσο και αυτή της ομάδας...

 
Μια αριστοτεχνικά γραμμένη ιστορία
που οι ήρωές της μαθαίνουν να συνδέουν
το απολλώνιο με το διονυσιακό, στην αναζήτηση
της πιο ικανής αξίας που μπορεί να σηκώσει
τα βάσανα και τα πάθη του κόσμου.
Στάθη-Λέφα Αναστασία
Η Αναστασία Στάθη-Λέφα γεννήθηκε στις Θεσπιές Βοιωτίας. Τελείωσε το γυμνάσιο στην Αθήνα και ακολούθησε πανεπιστημι­ακές σπουδές στην Κτηνιατρική Σχολή Θεσ­σαλονίκης. Μετά το γάμο της με τον Κώστα Λέφα εγκαταστάθηκε στους Δελφούς. Έχει δύο παιδιά την Ηρώ και τον Νίκο.  ?σκησε το επάγγελμά της ως ιδιώτης, αλλά και ως δημόσιος υπάλληλος στη Δι­εύθυνση Κτηνιατρικής ?μφισσας.
Το ενδιαφέρον της για τον ψυχισμό του ανθρώπου την οδήγησε αργότερα σε νέες σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπι­στημίου Ιωαννίνων και είναι κάτοχος με­ταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Κοινωνική Ψυχιατρική, Παιδο-ψυχιατρική. Είναι επίσης, κάτοχος διπλώματος για την ειδίκευσή της στον τομέα «Βασικές Αρχές Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας-Ψυχανα­λυτικό Πρίσμα και Δημόσια περίθαλψη».  Έχει κάνει σπουδές στην ομοιοπαθητι­κή Ιατρική.  Το 1985 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστό­ρημα με τον τίτλο Χωρίς Συμβιβασμό.  Το 1988 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστό­ρημά της με τον τίτλο Ζητώντας την Αλή­θεια και το 2009 το τρίτο της μυθιστόρημα με τον τίτλο Όσα η Ζωή Σχεδιάζει. Τα τελευταία χρόνια έχει εγκατασταθεί οικογενειακώς στην Αθήνα.
 
Παρατίθεται πιο κάτω, συνέντευξη που παραχωρήθηκε από την Αναστασία Στάθη-Λέφα στον δημοσιογράφο και συγγραφέα, Κυριάκο Κουζούμη.
 
1.      Τι είναι αυτό που σας παρακινεί να γράφετε; Πρόκειται για μια εσωτερική ανάγκη δημιουργίας;
Το κίνητρο έχει διαφοροποιηθεί στην πορεία του χρόνου.  Στο πρώτο μου βιβλίο ξεκίνησα από εσωτερική ανάγκη να εκφράσω εγκλωβισμένα συναισθήματα. Στο δεύτερο εκτός από τη συναισθηματική εκτόνωση, έψαχνα μέσα από την αυθόρμητη γραφή μου την εσωτερική μου αλήθεια. Στο τρίτο άρχισε να διαφαίνεται δειλά το ενδιαφέρον μου να δω και την αλήθεια των άλλων, ώσπου ξεκαθάρισε στο τέταρτο η ανάγκη μου να είμαι χρήσιμη μέσα από τη δημιουργική γραφή.  Να μπορέσω να αποταυτιστώ από τους ήρωές μου, να τους δω από ψηλά και να δώσω τη δυνατότητα στον αναγνώστη να ταυτιστεί εκείνος μαζί τους και να βρει τη δική του τη λύτρωση.
 
2. Πολλοί υποστηρίζουν πως μέσα στα απλά και καθημερινά στοιχεία φωλιάζουν στοιχεία έμπνευσης ή γενικότερα στοιχεία που πυροδοτούν την καρδιά και τον νου. Αλήθεια εσείς μέσα από τι εμπνέεστε;
Τα καθημερινά στοιχεία σίγουρα αποτελούν στοιχεία γραφής, αλλά ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθούν και θα συντεθούν για να συνθέσουν το έργο, ανάγεται κατά τη άποψή μου στη σφαίρα του αόρατου. Η έμπνευση για μένα, μικρή ή μεγάλη είναι μια χάρη που σου έχει δοθεί.
 
3.  Τι νομίζετε πως προσφέρει η λογοτεχνία στον αναγνώστη; Πρόκειται για ένα άλλο ταξίδι σε κόσμους ιδεατούς, ονειρικούς αλλά και γήινους ή πρόκειται απλά για μια ενδιαφέρουσα ενασχόληση, ώστε να ξοδέψει κανείς τον ελεύθερό του χρόνο;
Εξαρτάται από το λογοτεχνικό είδος. Εγώ προσωπικά θα την προτιμούσα ως ένα ευχάριστο ταξίδι που προσφέρει και αισθητική απόλαυση, αλλά και ερεθίσματα τέτοια που, προάγουν την ευελιξία του νου και της ψυχής του ανθρώπου.
4. Ποια είναι η γνώμη σας πάνω στην ψηφιοποίηση των βιβλίων; Νομίζετε πως οι μικρές οθόνες των κινητών ή των tablets θα αποσπάσουν μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίτα» ή πως τελικά το έντυπο και χειροπιαστό βιβλίο θα παραμείνει κλασική αξία, την οποία δεν θα «σκιάζει φοβέρα καμιά»;
Θα ευχόμουν το δεύτερο, γιατί το χειροπιαστό βιβλίο μας κρατάει   σε καλύτερη επαφή με την πραγματικότητα των αισθήσεών μας και μας συνδέει με το νήμα του μακρινού παρελθόντος.
 
5. Τι πραγματεύεται το δικό σας μυθιστόρημα; (όχι το οπισθόφυλλο) Και γιατί αποφασίσατε να καταπιαστείτε με ένα τέτοιο περιεχόμενο;
Το δικό μου μυθιστόρημα έχει ως κεντρική ιδέα ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο το οποίο το έχουν ανάγκη άτομα με  συγκεκριμένη οργανική και ψυχική συμπτωματολογία που προέκυψε εξαιτίας διαφόρων δυσμενών συνθηκών ζωής και κυρίως της καταπίεσης. Επειδή οι προδιαθεσικοί παράγοντες έχουν να κάνουν με τραυματικές εμπειρίες των παιδικών χρόνων,   όπως η κακοποίηση, ακόμα και ο βιασμός, ήθελα να δώσω το ερέθισμα σε άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση που έχουν κακοποιηθεί και  εγκλωβιστεί στο θυμό τους να βρουν τρόπους να επεξεργαστούν τα συναισθήματά τους και να κοιτάξουν τη ζωή από τη θετική της πλευρά.
 
6. Κάποτε η αγορά του βιβλίου είχε σχεδόν τον πρώτο λόγο. Πλέον όμως οι δανειστικές βιβλιοθήκες συγκεντρώνουν ολοένα και περισσότερους βιβλιοφάγους στους καταλόγους τους ενώ παράλληλα η ανταλλαγή βιβλίων έχει γίνει μόδα. Αυτά όμως έχουν αντίκτυπο στις πωλήσεις. Πώς κρίνετε αυτή τη διαδικασία και ειδικά στις μέρες μας που ο μέσος Έλληνας πολίτης ανταπεξέρχεται με δυσκολία στις οικονομικές του απαιτήσεις;
Όταν βρίσκουν οι άνθρωποι  τρόπους να διαβάζουν είναι από μόνο του ενθαρρυντικό και παρήγορο. Όλοι ξέρουμε ότι η παιδεία στοχεύει στην καλλιέργεια της ψυχής του ανθρώπου και ένα καλό βιβλίο είναι το καλύτερο εργαλείο γι' αυτό το σκοπό.  Ας του δώσουμε λοιπόν, τη δυνατότητα να το αποκτήσει, γιατί αυτό μακροπρόθεσμα θα είναι για το καλό όλων μας.
 
7. Ποιο βιβλίο που διαβάσατε σας μάγεψε και παραμένει να το συλλογίζεστε με συγκίνηση και θαυμασμό. Και γιατί;
Το βιβλίο με τον τίτλο "Η μαγεμένη ψυχή" του Ρομαίν Ρολάν. Το είχα διαβάσει όταν ήμουν πολύ νέα και με είχε μαγέψει πράγματι η ήρεμη δύναμη με την οποία η ηρωίδα αντιμετώπιζε όλες τις αντιξοότητες της ζωής, ακόμα και τις πιο ακραίες και η διαρκής προσπάθειά της να κατακτήσει την εσωτερική της ελευθερία και να δει τη ζωή και το μέλλον της με θετικό βλέμμα.
 
8. Ποιος συγγραφέας (Έλληνας ή ξένος) ήταν το πρότυπό σας ή τουλάχιστον ήταν αυτός που άγγιζε τις χορδές της ψυχής σας περισσότερο; Και γιατί;
Θαυμάζω τον Ντοστογιέφσκι, γιατί πραγματικά είναι για μένα ο πιο επιδέξιος ανατόμος της ψυχής του ανθρώπου. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι μέσα στο έργο μου προσπαθώ να διεισδύσω στην ψυχή των ηρώων μου, να εμβαθύνω και να ερμηνεύσω συμπεριφορές και ψυχικές αντιδράσεις, δεν θεωρώ ότι αποτελεί πρότυπο για το δικό μου τρόπο έκφρασης και προσέγγισης των θεμάτων.