NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ανθρωπολογία / Ακτινολογία / Αναισθησιολογία / Εγχειρίδιο αντιμετώπισης του πόνου

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Εγχειρίδιο αντιμετώπισης του πόνου
Borsook David

Εκδόσεις
Λίτσα

Σελίδες: 543
Σχήμα: 17,5 x 25cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 1998

Τιμή | 40 €

προσθήκη στο καλάθι

 Περιγραφή Προϊόντος

Πρόλογος Ελληνικής Έκδοσης
Όταν ο κ. Κ. Λίτσας μου πρότεινε πριν από ένα χρόνο να αναλάβω τη μετάφραση του εγχειριδίου αυτού, αρνήθηκα. Η επιμονή του να το στείλει για να ρίξω μια ματιά, με έπεισε. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον, ολοκληρωμένο, αναγκαίο και σχετικά εύκολο. Όμως, κολύμπησα σε βαθιά νερά! Με προβλημάτισε. Ποια είναι τα όρια ανάμεσα στην πιστή και τη σωστή απόδοση των όρων και ποιος έχει το δικαίωμα ή την ελευθερία να παράγει νέα γλώσσα; Αναγκάστηκα να μαθητεύσω στο ανατομείο, τον ΕΟΦ, το Αιγινήτειο, τόσο στην ψυχιατρική όσο και στη νευρολογική κλινική, παρόλη τη βοήθεια που είχα από την ΙΑΤΡΟΤΕΚ.* Ήταν πάντως επιτακτική η ανάγκη ενός παρόμοιου βιβλίου στα Ελληνικά και για μένα αποτέλεσε μια πρόκληση.
Το εγχειρίδιο αυτό είναι έργο μιας ομάδας αναισθησιολόγων, νευρολόγων και νευροχειρουργών, ψυχιάτρων και ψυχολόγων, φυσικοθεραπευτών, χειρουργών, παιδιάτρων και νοσηλευτριών. Είναι γραμμένο από 40 συγγραφείς και αφιερωμένο στα προβλήματα του πόνου και της θεραπείας του σύμφωνα με τα πρότυπα του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης. Η έκδοση του συμπίπτει με την προσδοκία και την ευχή ότι στο τέλος του αιώνα μας «κανένα ανθρώπινο ον δεν πρέπει να υποφέρει από άσκοπο πόνο».
Είναι ένα βιβλίο πολύ χρήσιμο για τους αναισθησιολόγους που ασχολούνται μεταξύ άλλων με την αντιμετώπιση του πόνου, αλλά ενδιαφέρει και πολλές άλλες ειδικότητες, γιατί ο πόνος είναι συνυφασμένος με τις ιατρικές παρεμβάσεις και αγγίζει ολόκληρη την ιατρική. Επομένως, οι περισσότεροι λειτουργοί υγείας πρέπει να είναι σε θέση να εκτιμήσουν και να θεραπεύσουν τον πόνο. Η αρχική άποψη του Bonica, εδώ και 40 χρόνια για τον πολυεπιστημονικό χειρισμό του πόνου, αποτελεί σήμερα το χρυσό πρότυπο με παγκόσμια αποδοχή.
Είναι σημαντικό το έργο των πρώτων Ελλήνων αναισθησιολόγων που ασχολήθηκαν σοβαρά με τον πόνο και εύχομαι το παράδειγμα τους να το ακολουθήσουν και οι νεότεροι, γιατί κατά το Γαληνό: Divinum est sedare dolorem.
Ευχαριστώ τους εκδότες Κ. και Ν. Λίτσα και τους συγχαίρω για την επιμελημένη έκδοση και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη συνεχή ενημέρωση των γιατρών.
Σόνια Καμβύση-Δέα
*Βιοϊατρική Ορολογία και Τεκμηρίωση