NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Έλληνες Εκδότες / Μάντου / Μπένου / Προχωρημένη Λογιστική

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Προχωρημένη Λογιστική
Αγγελόπουλος Ελευθέριος, Γεωργόπουλος Αντώνιος, Ντόκας Ιωάννης

Εκδόσεις
Μπένου

ISBN: 978-960-359-140-5
Κωδικός: 77120245
Σελίδες: 912
Σχήμα: 17 x 24 εκ.
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2018

Τιμή | 52.47 €

προσθήκη στο καλάθι
Προχωρημένη Λογιστική

 Στον κόσμο των επιχειρήσεων, η επιστήμη της Λογιστικής κατέχει δεσπόζουσα θέση, καθώς συνιστά ένα σύστημα καταγραφής, επεξεργασίας και διακίνησης οικονομικών, κατά κανόνα, πληροφοριών για τη λήψη σημαντικών διοικητικών αποφάσεων σε στρατηγικό και λειτουργικό επίπεδο.

Σε αυτή τη λογική, το παρόν βιβλίο επιχειρεί να παρουσιάσει με μεθοδικό και κατανοητό τρόπο ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων της λογιστικής επιστήμης (π.χ. χρηματοοικονομική λογιστική, διοικητική λογιστική, λογιστική εταιριών, ανάλυση λογιστικών καταστάσεων, τραπεζική λογιστική), προσφέροντας στον αναγνώστη αξιόλογα ερεθίσματα για την περαιτέρω εμβάθυνσή τους, αλλά και για τη μελέτη άλλων συναφών θεμάτων που εμπεριέχουν στοιχεία χρηματοοικονομικής διοίκησης, τραπεζικής διοίκησης, αξιολόγησης επενδύσεων, αποτίμησης επιχειρήσεων κ.λπ.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, σε διδάσκοντες του χώρου, σε επαγγελματίες της λογιστικής και σε διοικητικά στελέχη λογιστηρίων και οικονομικών διευθύνσεων μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι επίσης κατάλληλο, τόσο για τους μυημένους στον χώρο της λογιστικής, όσο και για εκείνους που επιθυμούν να αποκτήσουν θεμελιώδεις γνώσεις της.

Για τη συγγραφή του βιβλίου χρησιμοποιήθηκε σημαντικό μέρος του υλικού που διαθέτουν οι συγγραφείς για την άσκηση των διδακτικών τους καθηκόντων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Το βιβλίο αποτελεί προϊόν μακροχρόνιας προσπάθειας με συνεχείς βελτιώσεις και επικαιροποιήσεις, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις νέες εξελίξεις και τις πρόσφατες θεσμικές αλλαγές, όπως είναι η καθιέρωση των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων και η παράλληλη συνύπαρξή τους με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Η ύλη που παρουσιάζεται δομείται σε τρία μέρη, τα οποία εμπεριέχουν συνολικά δεκαεπτά κεφάλαια. Το Πρώτο μέρος εισαγάγει στην χρηματοοικονομική λογιστική και στα πρότυπα λογιστικής τυποποίησης, και απαρτίζεται από δύο κεφάλαια. Στο Κεφάλαιο 1 αναλύονται οι θεμελιώδεις αρχές και οι βασικές εργασίες της χρηματοοικονομικής λογιστικής. Στο Κεφάλαιο 2 η ανάλυση εστιάζεται στα πρότυπα λογιστικής τυποποίησης και ειδικότερα στα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα (Ν.4308/2014) και στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Το Δεύτερο μέρος αποτελείται από έντεκα κεφάλαια που ασχολούνται με θέματα προχωρημένης λογιστικής (έννοιες, εγγραφές καταχώρησης λογιστικών γεγονότων, εγγραφές προσαρμογής βάσει αποτίμησης, λογιστική αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων, παραδείγματα κ.λπ.). Ειδικότερα, στο Κεφάλαιο 3 παρουσιάζονται τα αποθέματα, σε συνδυασμό με τα συστήματα απογραφής, ενώ στα Κεφάλαια 4 και 5 περιγράφονται οι έννοιες και οι λογιστικές εργασίες των απαιτήσεων και των χρηματοοικονομικών μέσων αντίστοιχα. Στο Κεφάλαιο 6 αναλύονται τα πάγια περιουσιακά στοιχεία, στο Κεφάλαιο 7 αναλύεται η Υπεραξία και στο Κεφάλαιο 8 περιγράφονται οι Προβλέψεις. Στο Κεφάλαιο 10 παρουσιάζονται τα ίδια κεφάλαια, ενώ στο Κεφάλαιο 11 οι Υποχρεώσεις μιας επιχείρησης. Το δεύτερο μέρος ολοκληρώνεται με τα Κεφάλαια 12 και 13, όπου καλύπτουν τα θέματα της αναβαλλόμενης φορολογίας και της κατάστασης ταμειακών ροών αντίστοιχα.

Το Τρίτο και τελευταίο μέρος δομείται από τέσσερα κεφάλαια. Στο Κεφάλαιο 14, αναπτύσσονται θέματα που αφορούν τη λογιστική εταιριών, ενώ στο Κεφάλαιο 15 παρουσιάζονται οι μέθοδοι ανάλυσης των λογιστικών καταστάσεων, με έμφαση στους αριθμοδείκτες ως βασικό εργαλείο χρηματοοικονομικής ανάλυσης και διοικητικής αξιολόγησης. Το Κεφάλαιο 16 καλύπτει θέματα διοικητικής λογιστικής και ειδικότερα σύνταξης λογιστικών αναφορών για διοικητικούς σκοπούς. Τέλος, το Κεφάλαιο 17 εστιάζει στις λογιστικές ιδιαιτερότητες των πιστωτικών ιδρυμάτων με ταυτόχρονη παράθεση των υποδειγμάτων αποτίμησης των επιχειρήσεων, τα οποία εφαρμόζονται για την εύρεση της αξίας των τραπεζών.

Ολοκληρώνοντας τον πρόλογο αυτό επιθυμούμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους συναδέλφους, αλλά και σε φίλους και συνεργάτες που ασχολούνται με τη λογιστική επιστήμη, οι γόνιμες συζητήσεις και παρατηρήσεις των οποίων συνέβαλλαν στην περαιτέρω ανάπτυξη και στην πιο ολοκληρωμένη μορφή του παρόντος βιβλίου. Ακόμη, ευχαριστούμε θερμά το ακροατήριό μας και ειδικότερα τους φοιτητές μας που όλα αυτά τα χρόνια με τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις τους, μας πρόσφεραν πολλά ερεθίσματα και πολύτιμες ιδέες, τις οποίες αποτυπώσαμε στο παρόν βιβλίο.

Τέλος αναφέρουμε ότι λάθη και παραλήψεις επιβαρύνουν αποκλειστικά τους συγγραφείς του βιβλίου.

Πάτρα-Κομοτηνή, Ιούλιος 2018

Ελευθέριος Φ. Αγγελόπουλος, Αντώνιος Ν. Γεωργόπουλος, Ιωάννης Γ. Ντόκας