NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Μεταβολές Θαλάσσιας Στάθμης

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Μεταβολές Θαλάσσιας Στάθμης
Ευελπίδου Νίκη

Εκδόσεις
Da Vinci

ISBN: 978-960-973-232-1
Σελίδες: 318
Σχήμα: 17 x 24 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2020

Τιμή | 25.2 €

προσθήκη στο καλάθι
Μεταβολές Θαλάσσιας Στάθμης

 Το σύγγραμμα αυτό αποτελεί ένα ιδιαίτερα περιγραφικό εγχειρίδιο που παρέχει τις βασικές γνώσεις για τις μεταβολές της στάθμης της θάλασσας, τους δείκτες μεταβολής, θαλάσσιας στάθμης και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη τους.

Πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση που συνδυάζει τη θεωρία με τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται σε θέματα μεταβολών θαλάσσιας στάθμης.

Το βιβλίο περιλαμβάνει μια εκτενή εισαγωγή στο θεωρητικό υπόβαθρο των μεταβολών της θαλάσσιας στάθμης, το ιστορικό τους, τις σύγχρονες μετρήσεις και των επιπτώσεών τους στην παράκτια ζώνη.

Στο δεύτερο μέρος αναλύονται δείκτες μεταβολών στάθμης θάλασσας διαφορετικής προέλευσης και ακρίβειας. Γίνεται μια εις βάθος περιγραφή των μεθόδων αξιολόγησης και ερμηνείας των insitu ευρημάτων. Αναλύονται επίσης οι αποκλίσεις και τα προβλήματα για κάθε είδους δείκτη, καθώς και των διαφόρων μεθόδων ανάλυσης.

Περιέχονται χρήσιμα παραδείγματα από μεταβολές στάθμης θάλασσας και φωτογραφικό υλικό δεικτών από την Μεσόγειο, αλλά ακόμα και από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα