NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ψυχολογία / Αφού είναι υπέροχος, εγώ γιατί δεν είμαι ευτυχισμένη;

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Αφού είναι υπέροχος, εγώ γιατί δεν είμαι ευτυχισμένη;
Αvery Neal (Έιβερυ Νηλ)

Εκδόσεις
Αρμός

ISBN: 978-960-615-156-9
Σελίδες: 384
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2018

Τιμή | 14.85 €

προσθήκη στο καλάθι

 Το μήνυμα που στέλνει μ? αυτό το βιβλίο η Έιβερυ Νηλ, έρχεται ακριβώς στην κατάλληλη στιγμή. Η οπισθοδρόμηση της κοινωνικής δομής στη χώρα μας (και σε άλλες χώρες, είμαι βέβαιη) έχει δημιουργήσει ένα σκηνικό. Όπου η κακομεταχείριση είναι κάτι συνηθισμένο. Από το Twitter ως το Facebook και στον ενδιάμεσο χώρο η ανωνυμία επιτρέπει στους ανθρώπους να λένε πράγματα που δεν θα εξέφραζαν ποτέ σε κάποιον καταπρόσωπο. Κάθε φορά που κάποιος άντρας ανεβάζει τη φωτογραφία μιας γυμνής γυναίκας στο ίντερνετ, χωρίς τη ρητή της συναίνεση, είναι κακοποίηση. Όταν μια κακεντρεχής νεαρή προπηλακίζει κάποιον στο Facebook, αυτό συνιστά κακοποίηση. Και όταν ο πιο ισχυρός άντρας στον ελεύθερο κόσμο σχολιάζει την σωματική εμφάνιση μιας γυναίκας στο Twitter. Κι αυτό επίσης είναι κακοποίηση. Η ντροπή από την κακομεταχείριση είναι τόσο ισχυρή, ώστε γυναίκες όλων των κοινωνικών στρωμάτων διστάζουν να την αναγνωρίσουν, ακόμη καὶ σε στενούς φίλους, συγγενείς, και μερικές φορές ανθρώπους στους οποίους έχουν απευθυνθεί για να λάβουν επαγγελματική βοήθεια. Οι λόγοι για τους οποίους δεν θέλουμε να μιλάμε γι? αυτό το θέμα είναι πολλοί καὶ σύνθετοι. Ο εσωτερικός μας κριτής είναι μια φωνή που μας ψιθυρίζει στο αυτί: Εγώ φταίω γι? αυτό που έγινε. Δεν φέρθηκα σωστά. Ξέρω ότι με αγαπάει. Δεν θα το έλεγα καν κακομεταχείριση αυτό. Δεν το έκανε επίτηδες. Μολονότι το βιβλίο αυτό επικεντρώνεται κυρίως σε μορφές κακομεταχείρισης που προέρχονται από μια στενή σχέση, όποια γυναίκα έχει αισθανθεί ότι της συμπεριφέρονται χωρίς σεβασμό, έχει υποστεί σωματική βλάβη, έχει δεχτεί απειλές ή έχει τραυματιστεί συναισθηματικά σε οποιαδήποτε σχέση, θα ωφεληθεί από την ανάγνωσή του. Ανεξάρτητα από τη σχέση με τον υπαίτιο ή τη μορφή της  κακομεταχείρισης, η δυναμική είναι η ίδια: Πληγώθηκες συναισθηματικά, σωματικά ή και με τους δύο τρόπους.
ΛΟΪΣ Π. ΦΡΑΝΚΕΛ

Είσαι θύμα αδιόρατης κακοποίησης; Είσαι εκείνη που συνεχώς ζητάει συγγνώμη και τα βάζει με τον εαυτό της; Αισθάνεσαι συχνά σύγχυση, απογοήτευση και θυμό; Αν απάντησες «ναι» σε κάποια απ? αυτές τις ερωτήσεις, δεν είσαι η μόνη. Σχεδόν οι μισές γυναίκες ?και άντρες− βιώνουν ψυχολογική κακοποίηση χωρίς να το συνειδητοποιούν. Η χειραγώγηση, η εξαπάτηση και η έλλειψη σεβασμού δεν αφήνουν ορατά σημάδια, αλλά μπορούν να τραυματίσουν εξίσου με την σωματική κακοποίηση.

Σ? αυτό το ρηξικέλευθο βιβλίο, η Αvery Neal σας βοηθάει να αναγνωρίζετε τα προειδοποιητικά σημάδια της αδιόρατης κακοποίησης. Όταν μάθετε να αναγνωρίζετε σχήματα συμπεριφοράς που προηγουμένως δεν κατανοούσατε, θα είστε καλύτερα ετοιμασμένη για να αλλάξετε τα πράγματα. Ξεκινήστε ξεπερνώντας τον φόβο, στη συνέχεια βάλτε όρια καὶ μαζέψτε το θάρρος σας: Είτε αποφασίσετε να φύγετε, είτε να προστατευτείτε από μια χρόνια κακοποιητική σχέση, το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να χαρείτε μια ζωή ευτυχισμένη, υγιή, γεμάτη, χωρίς να ντρέπεστε ή να αισθάνεσθε ένοχη.

«Ο νέος χρυσός κανόνας για να ανακαλύψουν οι αναγνώστριες την κακοποίηση, να απελευθερωθούν από τις παλιές αντιλήψεις και να πάρουν πίσω την ζωή τους».
Jackson MacKenzie

 

«Tο μήνυμα της Αvery Neal δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο».
Lois P. Frankel