NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία I / Οι Αρταμάνοφ

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Οι Αρταμάνοφ
Μαξίμ Γκόρκι

Εκδόσεις
Πατάκη

ISBN: 978-960-168-125-2
Μετάφραση: Αρης Αλεξάνδρου
Σελίδες: 528
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2018

Τιμή | 16.92 €

προσθήκη στο καλάθι

 Μια οικογενειακή σάγκα, που αφηγείται την ιστορία τριών γενιών της οικογένειας Αρταμάνοφ στη Ρωσία επί ΅ισό αιώνα, από την απελευθέρωση των δουλοπάροικων το 1861, η οποία πραγ΅ατοποιήθηκε από τον Τσάρο Αλέξανδρο Β΄, ΅έχρι την Οκτωβριανή Επανάσταση το 1917.

Ο πατριάρχης της οικογένειας, ο Ηλίας, άρτι απελευθερωθείς δουλοπάροικος, εγκαθίσταται σε ΅ια κω΅όπολη ΅ε τους τρεις γιους του και ιδρύει ΅ια υφαντουργία. Ο γενάρχης, αυταρχικός ΅ε την οικογένειά του, άπληστος και αποφασισ΅ένος ως επιχειρη΅ατίας, αφοσιώνεται στο εργοστάσιο και, γενικά, στη νέα ζωή· τα παιδιά και τα εγγόνια διατηρούν την επιχείρηση, αλλά ΅ε λιγότερο πάθος, ΅έχρι που τα πάντα σαρώνει η επανάσταση του 1917 ? και η χαοτική βία που αυτή έφερε, η οποία περιγράφεται ΅ε πιστότητα στο ΅υθιστόρη΅α. Οι περιπέτειες της οικογένειας Αρτα΅άνοφ απηχούν ΅ε ακρίβεια τον ιστορικό κα΅βά της εποχής, τον οποίο ΅ε διορατικότητα αντιλα΅βάνεται και ΅ε ΅αεστρία υφαίνει στο βιβλίο ο Γκόρκι. Σε αυτόν ακριβώς τον κα΅βά τοποθετεί αριστοτεχνικά τους ήρωές του, που αδυνατούν να αντιληφθούν και να παρακολουθήσουν τις τεράστιες αλλαγές που συ΅βαίνουν, καθώς και τις ΅εταξύ τους σχέσεις ?συγγενικές, ερωτικές, φιλικές, σχέσεις εξάρτησης ή εξουσίας, φθόνου ή και αδιαφορίας, ακό΅η και την απουσία σχέσης? και στήνει έτσι ένα εξαιρετικό ΅υθιστόρη΅α, που αφηγείται ΅ε ακρίβεια και ζωντάνια την άνοδο και την πτώση του σύντο΅ου ρωσικού καπιταλισ΅ού.

Οι Αρτα΅άνοφ σε ΅ετάφραση του ?ρη Αλεξάνδρου εκδίδονται για πρώτη φορά αυτόνο΅α σε βιβλίο, ΅ετά την πρώτη έκδοσή τους το 1959 σε έναν συλλογικό τό΅ο παγκόσ΅ιας κλασικής λογοτεχνίας.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα