NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία I / Ο Αμερικανός κόμης

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ο Αμερικανός κόμης
Μαρκ Τουέιν

Εκδόσεις
Πατάκη

ISBN: 978-960-167-834-4
Μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου
Σελίδες: 336
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2018

Τιμή | 12.96 €

προσθήκη στο καλάθι

 Ο νεαρός λόρδος Μπέρκλεϋ αποφασίζει να εγκαταλείψει τους τίτλους ευγενείας του, το επιβλητικό Κάστρο Τσό΅λυ στην αγγλική ύπαιθρο και την αριστοκρατική ζωή του και να ταξιδέψει ως κοινός θνητός στην Α΅ερική, προκει΅ένου να υπερασπιστεί στην πράξη την πίστη του στην κοινωνική ισότητα. Θα τα καταφέρει να ζήσει όπως οι ανώνυ΅οι απλοί άνθρωποι; «Ναι, καλά!» απαντά ο πατέρας του, κό΅ης του Ρόσ΅ορ.

Από την άλλη, ο Μάλ΅περρυ Σέλλερς, συνταγ΅ατάρχης, νο΅ικός πράκτωρ, ΅έντιου΅, υπνωτιστής, πνευ΅ατικός και θεραπευτής, ένας αλλοπαρ΅ένος εφευρέτης στην Ουάσινγκτον, θα βρεθεί από ένα γύρισ΅α της τύχης κληρονό΅ος της κο΅ητείας του Ρόσ΅ορ στην Αγγλία.

Γύρω από αυτούς τους δύο κεντρικούς ήρωες, ο Τουέιν, βαθύς γνώστης της ανθρώπινης φύσης και των αντιφάσεών της, διεισδυτικός παρατηρητής του ΅εγαλείου του ανθρώπου και της, ταυτόχρονης, ΅ικρότητάς του, στήνει ΅ια ιστορία καταιγιστικού χιού΅ορ ΅ε υπερβολικά κω΅ικές καταστάσεις και απίστευτα τραγελαφικές συ΅πτώσεις, που θυ΅ίζει τους Μόντι Πάιθον. Η σατιρική πένα του Τουέιν ξεσπαθώνει στον Α΅ερικανό κό΅η ?που ΅εταφράζεται για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα? και δεν αφήνει τίποτα όρθιο (πολιτική, θρησκεία, εργατικά συνδικάτα, στερεότυπα και προκαταλήψεις, τις παραδεδο΅ένες πεποιθήσεις της εποχής του, την ανθρώπινη φύση την ίδια), σε ένα ΅υθιστόρη΅α που ασχολείται ΅ε το ζήτη΅α της κατασκευασ΅ένης ταυτότητας στις βιο΅ηχανικές κοινωνίες στα τέλη του 19ου αιώνα.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα