NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία-2 / Μισή όρθια, μισή χαλάσματα

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Μισή όρθια, μισή χαλάσματα
Λίνα Βαλετοπούλου

Εκδόσεις
Γαβριηλίδης

ISBN: 978-960-576-844-7
Σελίδες: 168
Σχήμα: 12.2 x 16.5cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2019

Τιμή | 9.54 €

προσθήκη στο καλάθι

 Θα σας πω καλύτερα την ιστορία μου, χωρίς να βλέπω, μέσα απ? τα χαλάσματα... γιατί μην νομίζετε ότι κι όταν ήμουν έξω στο φως έβλεπα καλύτερα. 

H Ανθούλα, εγκλωβισμένη στα χαλάσματα του σπιτιού της ύστερα από έναν ισχυρό σεισμό, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις ευθύνες και τα λάθη της από την εποχή της γνωριμίας της με τον Στράτο, τον άντρα της, μέχρι και σήμερα. Αλλά ακόμη και όταν ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την ίδια, αρνείται να εγκα­ταλείψει τις παλιομοδίτικες ιδέες της και παγιδευμένη στο μισογκρεμισμένο σπίτι θυμάται τα χαλάσματα της ζωή της.

Το Μισή όρθια μισή χαλάσματα είναι ο μονόλογος μιας γυναίκας, περιορισμένης στην κλειστή κοινωνία μιας μικρής πόλης, στο ατελιέ ραπτικής του σπιτιού της, που κουβαλάει τα σύνδρομα της μικροαστικής κουλτούρας και αποδέχεται τη μοίρα της με στωικότητα. Τι ήταν αυτό που οδήγησε την Ανθούλα στο περιθώριο και στην ήττα; Θα μπορέσει άραγε να βγει από τα χαλάσματα όρθια, συνειδητοποιώντας πράγματα και αλλάζοντας στάση ζωής; 

Λίνα Βαλετοπούλου- Βιογραφικό 

Η Λίνα Βαλετοπούλου ζει στη Λάρισα. Εί­ναι κλασική φιλόλογος με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Δημιουργική Γραφή. Επίσης είναι διπλωματούχος πιάνου. Εργάστηκε  στη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια μουσικής. Το 2017 παρακολούθησε το Summer Writing School του Kingston University στο Βρετανικό Συμβούλιο με τη συγγραφέα Heidi James. Διηγήματά της βρίσκονται στη συλλογική έκδοση Οδός Δημιουργικής Γραφής 2 (εκδόσεις Οσελότος, 2013), στην Ανθολογία Σύντομου Διηγήματος ? Διαδρομή 2014 (εκδόσεις Γραφομηχανή), στο λογοτεχνικό περιοδικό Μανδραγόρας, στα ηλεκτρονικά περιοδικά Λεξητανίλ, Πλανόδιον-Μπονζάι, Φρέαρ κ.ά. Βραβεύτηκε στον 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος Λόγω τέχνης το 2013. Το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης με τίτλο Ζωές σε αναδίπλωση (Αθήνα 2014). Η νουβέλα με τίτλο Μισή όρθια μισή χαλάσματα είναι το δεύτερο βιβλίο της.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα