NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ιστορία / Με αίσθημα ευθύνης

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Με αίσθημα ευθύνης
Με αίσθημα ευθύνης

Εκδόσεις
Ινφογνώμων

ISBN: 978-618-5219-61-1
Σελίδες: 226
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2018

Τιμή | 11.7 €

προσθήκη στο καλάθι

Με αίσθημα ευθύνης? υπηρέτησα και υπηρετώ τον τόπο μου -Πατρίδα, εκλογική περιφέρεια και συμπολίτες- και θεώρησα καθήκον και υποχρέωση να καταγράψω και να παρουσιάσω ορισμένες πρωτοβουλίες, ώστε μέσα από αυτές ο αναγνώστης να αντλήσει χρήσιμα στοιχεία για τη δραστηριότητά μου στο Κοινοβούλιο.

Το περιεχόμενο του ανά χείρας πονήματος αποτελεί δείγμα των θέσεων, της στάσης και της κοινοβουλευτικής μου δραστηριότητας γύρω από σημαντικά εθνικά θέματα που διαφορετικά θα είχαν ξεχαστεί θαμμένα μέσα στα πρακτικά και τα αρχεία της Βουλής και δεν θα γίνονταν ποτέ γνωστά στο ευρύτερο κοινό.

Μέσα από αυτό μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, το περιβάλλον και τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες δρα και ενεργεί, πολλές φορές, ο βουλευτής, αλλά να μετρήσει και τις αντοχές του.

Επέλεξα κυρίως παρεμβάσεις που άπτονται εθνικών ζητημάτων και αφορούν όλους τους Έλληνες. Πρέπει να προβάλλονται, γιατί αποδομητικές δυνάμεις με ισχυρή παρουσία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό επιδιώκουν την εξασθένιση και την απαξίωση της έννοιας της Πατρίδας, ταυτίζοντάς την με τον εθνικισμό, κάτι που πέτυχαν ως ένα βαθμό? 

Σάββας Αναστασιάδης 

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σάββας Αναστασιάδης

Βουλευτής Ν.Δ. Β? Θεσσαλονίκης

Γεννήθηκε στην Αυγή Θεσσαλονίκης. Τελείωσε το εξατάξιο γυμνάσιο Σοχού και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων ? Οικονομικά στην πρώην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (ΑΒΣΘ, μετέπειτα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

Εργάστηκε ως Τελωνειακός Υπάλληλος, όπου ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Εκλέγεται Πρόεδρος ΔΑΚΕ Τελωνειακών Υπαλλήλων Μακεδονίας. Γίνεται γρήγορα αποδεκτός από το σύνολο των συναδέλφων του και εκλέγεται πρόεδρος της Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Μακεδονίας. Επιβραβεύεται για το έργο του με νέα εκλογή στη θέση του Προέδρου της Ένωσης με υψηλό ποσοστό.

Συγχρόνως με την υπηρεσιακή και συνδικαλιστική του δράση, συμμετέχει σε κομματικά όργανα και αγωνίζεται για τον εκσυγχρονισμό της παράταξης ως μέλος της ΝΟΔΕ κεντρικού τομέα Θεσσαλονίκης.

Το 1998 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος, όπου με συνέπεια αγωνίζεται για τα καθημερινά προβλήματα του τόπου.

Το 2000 του ανατίθεται η Γραμματεία Παλιννοστούντων του Ν. Θεσσαλονίκης, όπου έχει να παρουσιάσει στον τομέα αυτόν σημαντικό έργο.

Την ίδια χρονιά ορίζεται από τη Γραμματεία Οργανωτικού της Ν.Δ. Τομεάρχης Κοζάνης.

Το 2002 εκλέγεται Έπαρχος Λαγκαδά, όπου για τέσσερα χρόνια με συνεχή παρουσία και σκληρή δουλειά ανέδειξε την Επαρχία Λαγκαδά στο Πανελλήνιο, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο.

Το 2005 του ανατίθεται η Προεδρία του Φορέα Διαχείρισης «Εθνικού πάρκου Κορώνειας ? Βόλβης ? Μακεδονικών Τεμπών». Αναδεικνύει τον Φορέα σε έναν από τους καλύτερους της χώρας.

Το 2006 επανεκλέγεται Έπαρχος Λαγκαδά με 34.500 σταυρούς.

Παραιτείται από τη θέση και εκδηλώνει πρόθεση υποψηφιότητας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όπου εκλέγεται βουλευτής από το 2009.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και Αθηνών.

Είναι παντρεμένος με την Καίτη Αυγερίδου και απέκτησαν τρεις γιούς.