NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία I / Ο Ούσαρος

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ο Ούσαρος
Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε

Εκδόσεις
Πατάκη

ISBN: 978-960-16-8256-3
Μετάφραση: Τιτίνα Σπερελάκη
Σελίδες: 232
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2019

Τιμή | 10.71 €

προσθήκη στο καλάθι

 Ο Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε γεννήθηκε στην ισπανική πόλη Καρθαγένη το 1951.

Έως σή΅ερα έχει συνδυάσει με ξεχωριστό τρόπο τη ΅άχι΅η δη΅οσιογραφία ΅ε τη λογοτεχνία. Ως απεσταλ΅ένος του γραπτού τύπου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, έζησε από κοντά για 21 χρόνια (1973-1994) τις ΅εγαλύτερες διεθνείς συρράξεις.

Τα ΅υθιστορή΅ατά του γνωρίζουν παγκόσ΅ια επιτυχία και αρκετά έχουν ΅εταφερθεί στον κινη΅ατογράφο. Τα έργα του κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη και έως σή΅ερα έχουν εκδοθεί τα εξής: O δάσκαλος της ξιφασκίας, O πίνακας της Φλάνδρας, H λέσχη «Δουμάς» ή Η σκιά του Ρισελιέ, To αίνιγμα της Σεβίλλης, O ναυτικός χάρτης, Η Βασίλισσα του Νότου, Ο λοχαγός Αλατρίστε, Η καθαρότητα του αίματος, O ήλιος της Μπρέντα, O ζωγράφος των μαχών, Το χρυσάφι του βασιλιά, Το κίτρινο γιλέκο, Κουρσάροι της Ανατολής, Το τανγκό της Παλιάς Φρουράς, H υπομονή του ελεύθερου σκοπευτή, Kαλοί άνθρωποι σε σκοτεινούς καιρούς, Φαλκό. Από το 2003 είναι ΅έλος της Βασιλικής Ισπανικής Ακαδη΅ίας Γρα΅΅άτων (Real Academia Española).

 

Ο Ουσάρος, το πρώτο βιβλίο του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε, γράφτηκε το 1983, «ανάμεσα σε δύο πολεμικά ρεπορτάζ», όπως λέει ο ίδιος. Ο Ρεβέρτε αφηγείται την ιστορία ενός νεαρότατου ουσάρου, του ανθυπίλαρχου του ναπολεόντειου στρατού Φρεντερίκ Γκλυντς, που ετοιμάζεται να δώσει την πρώτη του μάχη.

«Ένα ρωμαλέο και αριστοτεχνικό αφήγημα, που κατατάσσεται σήμερα ανάμεσα στα καλύτερα του συνολικού έργου του. Η ιστορία του, οι στρατιωτικές εμπειρίες στην Ανδαλουσία το 1808 του ανθυπίλαρχου του ναπολεόντειου στρατού Φρεντερίκ Γκλυντς, έχει ως θέμα ένα πράγμα, την εξέλιξη κάποιων μαχών, και αναφέρεται σε κάποιο άλλο, στο νόημα της ζωής και την ανθρώπινη συμπεριφορά μπροστά σε συνθήκες οριακές».

 

 Santos Sanz Villanueva

 

«Μια υπέροχη ιστορία για την απομυθοποίηση του πολέμου και τον θάνατο κάθε ηρωισμού, στην καρδιά της ναπολεόντειας εποχής». Rafael Conte

 

«Ο πόλεμος απεικονίζεται εδώ σε όλη του τη δόξα: κενός και τρομερός. Ένα αριστούργημα για την πινακοθήκη των μαχών». Le Monde

Άλλα βιβλία του συγγραφέα