NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Οικονομικά / Από Ποιό Δρόμο Έρχεται η Ανάπτυξη; Who Clusters

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Από Ποιό Δρόμο Έρχεται η Ανάπτυξη; Who Clusters
Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος, Καθαράκης Μιχάλης,

Εκδόσεις
Broken

ISBN: 978-996-327-489-5
Σελίδες: 106
Σχήμα: 17 x 24 εκ.
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2018

Τιμή | 25 €

προσθήκη στο καλάθι

 Στα επιμέρους κεφάλαια του βιβλίου ο αναγνώστης διαβαίνει σε μονοπάτια, μέχρι τελικά να βγει στο δρόμο της ανάπτυξης, δημιουργώντας έντονους παραλληλισμούς με την κατάσταση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Ένα βασικό συμπέρασμα που οφείλουμε να κρατήσουμε είναι το γεγονός ότι η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη σε αναπτυγμένες χώρες βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην τεχνολογική πρόοδο και την καινοτομία. Το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας, ωστόσο, στηρίζεται ελάχιστα σε αυτούς τους εξωστρεφείς και δυναμικούς κλάδους. Τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η στρατηγική της χώρας στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης;
Με δεδομένο, επίσης, ότι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα δεν είναι πρωτοφανή ή πρωτότυπα. Τα αντιμετωπίζουν ή τα έχουν αντιμετωπίσει και πολλές άλλες χώρες του πλανήτη. Κάποιες από αυτές κατάφεραν κάτι αξιοθαύμαστο: να τα λύσουν. Το βιβλίο ανοίγει το δρόμο για μια διεξοδική μελέτη γύρω από τα αναπτυξιακά ζητήματα και τις αναπτυξιακές πολιτικές.
Για την Περιφέρεια Κρήτης είναι επιτακτική η ανάγκη παρεμβάσεων, ώστε η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου να ενισχυθεί για να επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η μαζικότητα και συνεργατικότητα που απαιτεί η επίτευξη των στόχων, που περιγράφονται στο βιβλίο.
Μια νέα επιχειρηματική κουλτούρα, μια εξωστρεφής και δυναμική πολιτική στον τομέα των εξαγωγών, η αναδιαμόρφωση του σημερινού μοντέλου έρευνας και καινοτομίας, η μόχλευση πόρων, η αναζήτηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, η έξυπνη εξειδίκευση και η καινοτομία, είναι μερικές μόνο από τις έννοιες που πραγματεύεται το βιβλίο και που τελικά αποτελούν τα βήματα προς το δρόμο της ανάπτυξης.