NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία-2 / Χωρίς βαρβάρους...

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Χωρίς βαρβάρους...
Ναπολέων Μαραβέγιας

Εκδόσεις
Κριτική

ISBN: 978-960-586-292-3
Σελίδες: 224
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2019

Τιμή | 11.7 €

προσθήκη στο καλάθι

 Στο νέο βιβλίο του Ναπολέοντα Μαραβέγια, Αντιπρύτανη και Καθηγητή στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγκεντρώνονται κείμενα που αρθρώνουν δημόσιο λόγο για τη φύση των «βαρβάρων». «Βάρβαροι» μπορεί να είναι οτιδήποτε πλήττει τις στοιχειώδεις ανάγκες μιας σύγχρονης κοινωνίας: τον εξευρωπαϊσμό, τον ορθολογισμό και τον εκσυγχρονισμό.

Χωρίς να παίρνει θέση, ο συγγραφέας αναλύει αυτές τις κοινωνικές ιδιότητες ως αξίες και αναπόσπαστα μέρη μιας δημοκρατικής διακυβέρνησης.

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας γεννήθηκε το 1955. Πήρε Πτυχίο από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1977) και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο της Grenoble. Δίδαξε επίσης δύο χρόνια στο ίδιο Πανεπιστήμιο (1982-83). Από το 2000 είναι Καθηγητής «Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης» στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2001 τιμήθηκε με παράσημο από τη Γαλλική Δημοκρατία για την προσφορά του στην επιστήμη. Διετέλεσε επίσης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση της περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2012. Από τον Μάρτιο του 2015 μέχρι σήμερα είναι Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συγγράψει μονογραφίες, μελέτες και εκθέσεις ερευνητικών προγραμμάτων, έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει κληθεί να διδάξει σε πανεπιστήμια πολλών Ευρωπαϊκών χωρών. Είναι συντονιστής της Ερευνητικής Μονάδας για την Ευρωπαϊκή Πολιτική και Οικονομία ? ΕΜΕΠΟ και Διευθυντής Σύνταξης του Επιστημονικού Περιοδικού «Περιφέρεια». Τέλος, είναι τακτικός αρθρογράφος σε εφημερίδες της Αθήνας.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα