NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία I / Δεσμοί στοργής

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Δεσμοί στοργής
Ροδρίγο Ασμπούν

Εκδόσεις
Πατάκη

ISBN: 978-960-167-556-5
Μετάφραση: Γεωργία Ζακοπούλου
Σελίδες: 160
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2019

Τιμή | 9.81 €

προσθήκη στο καλάθι

 Βολιβία, 1950. Ο Χανς Ερτλ, ο παλιός εικονολήπτης της Λένι Ρίφενσταλ, της κινη‘ατογραφίστριας του Χίτλερ, θα εγκαταλείψει το Μόναχο και θα καταφύγει στη Βολιβία ‘αζί ‘ε τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες τους. Εκεί, ο Χανς θα γίνει εξερευνητής και θα αφοσιωθεί στην αναζήτηση της Παϊτιτί, της χα‘ένης πόλης των Ίνκας που βρίσκεται κρυ‘‘ένη στην αφιλόξενη ζούγκλα του Α‘αζονίου.

Η Μόνικα, η ‘εγαλύτερη και πιο τολ‘ηρή κόρη, θα κληρονο‘ήσει τον αντικο‘φορ‘ιστικό χαρακτήρα του Χανς και τις δεκαετίες του ?60 και του ?70 θα αφιερωθεί στη λατινοα‘ερικάνικη επαναστατική δράση και, ‘ετά την εκτέλεση του Τσε, σ? έναν στόχο πολύ πιο ριψοκίνδυνο.

Οι άπιαστες χί‘αιρες και οι απουσίες του πατέρα, η ανεξερεύνητη ζούγκλα της βολιβιανής υπαίθρου, οι πολιτικές αναταραχές και η βαρβαρότητα των καθεστώτων της Λατινικής Α‘ερικής και τέλος οι ενοχές και οι ‘αταιώσεις δε θα αφήσουν αλώβητες τις σχέσεις ανά‘εσα στα ‘έλη της οικογένειας, ούτε τις σχέσεις που θα χτίσουν στη νέα τους πατρίδα.

Συνδυάζοντας τη βιογραφία, τη ‘υθοπλασία και τα ιστορικά γεγονότα, ο Ροδρίγο Ασ‘πούν διεισδύει στους δεσ‘ούς και στην εσωτερική ζωή των ‘ελών αυτής της ασυνήθιστης οικογένειας.

Οι Δεσ‘οί στοργής είναι ένα δυνατό και γοητευτικό ‘υθιστόρη‘α, που ‘ας αποκαλύπτει πόσο κοντά και ταυτόχρονα πόσο ‘ακριά ‘πορεί να βρίσκονται άνθρωποι που τους ενώνει το ίδιο επίθετο και ‘ερικές κοινές ανα‘νήσεις.