NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία I / Μια παράξενη εξαφάνιση

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Μια παράξενη εξαφάνιση
Anna Katharine Green

Εκδόσεις
Gutenberg

ISBN: 978-960-01-2028-8
Μετάφραση: Ανδρέας Αποστολίδης
Σελίδες: 207
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2019

Τιμή | 12.6 €

προσθήκη στο καλάθι

 Από τη  «μητέρα του αστυνομικού μυθιστορήματος», τη συγγραφέα που «λάτρεψε», όπως γράφει στην αυτοβιογραφία της, η ?γκαθα Κρίστι και θαύμαζε ο Κόναν Ντόιλ, μια ιστορία μυστηρίου, αλλά και έρωτα,  αυτοθυσίας, καταπιεσμένων συναισθημάτων και αφόρητων κοινωνικών συμβάσεων. Πρωταγωνιστής το πρότυπο του Ηρακλή Πουαρό και του Σέρλοκ Χολμς, ο ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ  Γκράις. 

Μια όμορφη ράφτρα εξαφανίζεται από την έπαυλη όπου δούλευε. Η οικονόμος του σπιτιού είναι σίγουρη πως πρόκειται για απαγωγή και ζητά τη βοήθεια της αστυνομίας. Αρνείται όμως να δώσει πληροφορίες ακόμα και για την εμφάνιση της κοπέλας. Το νεαρό αφεντικό της αδιαφορεί για το κατώτερο προσωπικό της έπαυλής του. Τριγυρνά όμως σε φτωχικές και κακόφημες συνοικίες αναζητώντας μιαν άλλη κοπέλα. Ποια μυστικά κρύβουν οι δυο τους; Πώς συνδέεται η υπόθεση με την υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης, αλλά και με δύο περιβόητους και επικίνδυνους ληστές; 

*Έργο εξωφύλλου: Γιώργος Γούσης 

Έγραψαν: 

Η ευρηματικότητα της Γκριν είναι εντυπωσιακή· διαθέτει απίστευτη φαντασία και τεράστια αυτοπεποίθηση (εξαιρετικά σημαντικό προσόν για την τέχνη μας) σ? αυτά που γράφει...Willkie Collins 

Η Γκριν είναι η πρώτη γυναίκα που έγραψε αστυνομικά μυστήρια  Ο Ουίλκι Κόλινς τη διαφήμιζε παντού, ο Κόναν Ντόιλ τη θαύμαζε τόσο ώστε να αποφασίσει να επισκεφθεί τη συγγραφέα.

Τhe Independent 

Το αστυνομικό μυθιστόρημα έχει δύο γονείς: πατέρα τον Πόε και μητέρα την Γκριν.

The mysteryscenemag 

Η Γκριν ήταν εκείνη που άνοιξε το δρόμο για την ?γκαθα Κρίστι.

Le Monde 

Οι εκκολαπτόμενοι και φιλόδοξοι συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων, άντρες και γυναίκες, καλό είναι, μαζί με τα σκανδιναβικά αστυνομικά μυθιστορήματα που διαβάζουν κατά κόρον, να ρίξουν μια ματιά και στην Γκριν για να αντλήσουν ιδέες για τα δικά τους βιβλία.

Το Βήμα

Η Γκριν είναι η πρώτη που γράφει καθαρόαιμη detective fiction, θέτοντας εκ νέου τις βάσεις της αστυνομικής λογοτεχνίας. [. . .] Ο ντετέκτιβ Εμπενίζερ Γκράις, πρωταγωνιστεί σε πολλά μυθιστορήματα είναι μία ευρηματική φιγούρα, πρόγονος ασφαλώς του Ηρακλή Πουαρό.