NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Του επαγγέλματός της

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Του επαγγέλματός της
Στέλλα Τενεκετζή

Εκδόσεις
Απόπειρα

ISBN: 978-960-537-271-2
Σελίδες: 158
Σχήμα: 13 × 20,5 εκ
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 07/2019

Τιμή | 11.45 €

προσθήκη στο καλάθι
Του επαγγέλματός της

 Σωστό ή λάθος, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω αλλά όσο οι εαυτοί δέχονται ο ένας την αδυναμία του άλλου, ο χρόνος γίνεται περιττός, για πάντα καλοκαιρινός ο τόπος, άμμος στα δάχτυλα των ποδιών, στον θώρακα, πάνω στο στήθος μου αλατόνερο, στα χέρια κατακόκκινο καρπούζι. Τη μια τα καταφέρνω, δροσίζει, γλυκαίνει το στόμα μου, την άλλη ? μα τι αδέξια, τι παρορμητική - γλιστρά πάνω στις γάμπες μου, κολλάω ολόκληρη, αμάν, θα αναμετρηθώ ξανά με τις επίμονες μύγες.

Η Στέλλα Τενεκετζή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων και Αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου. Ασχολήθηκε με την αποτύπωση κτιρίων και το θέατρο. Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί επανειλημμένα σε λογοτεχνικά περιοδικά. Η συλλογή διηγημάτων Του επαγγέλματός της είναι το πρώτο της βιβλίο. 

 Είναι νεαρή δημοσιογράφος και μόλις ολοκλήρωσε το ένθετο της εφημερίδας της για τον Μάη του ?68. Η κόπωση, οι πολλαπλές συνεντεύξεις με τα στιγμιότυπα του τότε και του τώρα, η συγκίνηση, τα ερωτήματα και το πηγαινέλα στην Ιστορία, την αποσυντονίζουν.

Αφήνει την αυτονόητη πραγματικότητα και, με μοναδικό εργαλείο τις λέξεις, αποτυπώνει την κινούμενη άμμο κάτω από τα πόδια των ανθρώπων, τις τυχαίες ή οργανωμένες για τη συνείδησή τους διαδρομές.

Σε μια πόλη που θα μπορούσε να είναι η οποιαδήποτε πόλη αφού η ματιά της συγγραφέα εστιάζεται στα εσωτερικά τοπία των ηρώων.

Όμως εκείνη πού βρίσκεται μέσα στις αφηγήσεις της;