NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Δοκίμια, Μελέτες ,Μαρτυρίες, / Εντός Παρενθέσεως;

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Εντός Παρενθέσεως;
Αριστείδης Μπαλτάς

Εκδόσεις
Πατάκη

ISBN: 978-960-16-8420-8
Σελίδες: 360
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2019

Τιμή | 18.81 €

προσθήκη στο καλάθι

 Πώς προέκυψε o ΣΥΡΙΖΑ; Ποια φυσιογνωμία διαμόρφωσε; Ποια στρατηγική συγκρότησε; Πώς έφτασε στη θέση του κυβερνήτη της χώρας; Ποιες εμπειρίες αποκομίζει από την άσκηση κυβερνητικών ευθυνών;

Η επίκαιρη αυτή έκδοση, που η κυκλοφορία της συμπίπτει με ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΣΥΖΗΤΉΣΕΩΝ, έχει ως αντικείμενο την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από τις απαρχές του μέχρι την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το 2018.

Όσα γράφονται αφορούν όλους μας και όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και τους φίλους του. Η εκλογή στον πυρήνα της Ευρώπης μιας κυβέρνησης που καταστατικά επιδιώκει να εναντιωθεί στην οικουμενική κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού συνιστά συμβάν με ευρύτερη σημασία. Ιδίως όταν πρόκειται για κυβέρνηση ενός κόμματος με τον προσδιορισμό «ριζοσπαστική Αριστερά» στο όνομά του.

Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την εμπειρία που συσσωρεύεται συναφώς, συνιστά ένα πολιτικοκοινωνικό «πείραμα» εν εξελίξει, του οποίου η έκβαση αφορά εξ αντικειμένου φίλους και πολέμιους, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός των συνόρων της χώρας.

 

 

Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ είναι ο‘ότι‘ος καθηγητής του ΕΜΠ ‘ε αντικεί‘ενο τη Φιλοσοφία των Επιστη‘ών. Έχει γράψει βιβλία και άρθρα στα ελληνικά και στα αγγλικά και έχει τι‘ηθεί ‘ε το Κρατικό Βραβείο ∆οκι‘ίου-Κριτικής του 2002 για το βιβλίο του Αντικείμενα και όψεις εαυτού (Εστία 2001), ενώ το 2010 του απονε‘ήθηκε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστη‘ιακής ∆ιδασκαλίας στη ‘νή‘η των Βασίλη Ξανθόπουλου-Στέφανου Πνευ‘ατικού. Είναι ‘έλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε υπουργός Πολιτισ‘ού, Παιδείας και Θρησκευ‘άτων καθώς και υπουργός Πολιτισ‘ού & Αθλητισ‘ού.

Από τον Σεπτέ‘βριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2019 ήταν βουλευτής της περιφέρειας Αττικής ‘ε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Ονόματα του κομμουνισμού.