NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Βιβλία στη θάλασσα - θάλασσα στα βιβλία

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Βιβλία στη θάλασσα - θάλασσα στα βιβλία
Ελπίδα Λαμπάκη, Τζακ Λόντον, Νίκος Μουρατίδης, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Ελένη Πριοβόλου

Εκδόσεις
Καστανιώτη

ISBN: 978-960-03-9989-E
Σελίδες: 976
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 08/07/2019

Τιμή | 22.51 €

προσθήκη στο καλάθι

 Ελπίδα Λαμπάκη «Περιπέτεια στο Αιγαίο»

Η Έλσα είναι ένα συνηθισμένο παιδί της πόλης, που ανυπομονεί να περάσει το καλοκαίρι με τους γονείς της στο εξοχικό τους, όπως κάθε χρόνο. Τελικά τη στέλνουν, σχεδόν χωρίς τη θέλησή της, στη θεία της, σε ένα «βαρετό ξερονήσι» των Κυκλάδων. Πολύ σύντομα όμως οι διακοπές της εξελίσσονται σε μια απίστευτη περιπέτεια, με μυστήριο, κρυμμένους θησαυρούς, νυχτερινές παρακολουθήσεις, απαγωγές και θεαματικές διασώσεις. Το «βαρετό ξερονήσι» μετατρέπεται για την Έλσα σε μαγικό σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας, στο οποίο διαδραματίζονται πρωτόγνωρα και απρόβλεπτα γεγονότα. Ωστόσο, αυτό που αγγίζει περισσότερο την ψυχή της είναι οι καινούριοι της φίλοι: η Φούλα, η Νατάσα, ο Αλέξης, ο Πέτρος και ειδικά ο Ορέστης. Το καλοκαίρι στο νησί θα σημαδέψει για πάντα τα έξι παιδιά, καθώς η περιπέτειά τους, εκτός από μικρούς ήρωες, θα τους κάνει να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να ανακαλύψουν τις αδυναμίες τους, αλλά και τις απεριόριστες δυνατότητές τους.

Τζακ Λόντον «Μια Οδύσσεια στο Βορρά»

O Νάας, ο Ινδιάνος, αρχηγός φυλής στο μακρινό Ακατάν, φεύγει αναζητώντας τη γυναίκα του, την Oύγκα, που του έκλεψε τη βραδιά του γάμου τους ένας ξανθός λευκός κυνηγός φώκιας. Μπαρκάρει σε πλοία και ταξιδεύει στις θάλασσες του Βορρά, διασχίζει στεριές, τη γυρεύει σε πολιτείες και καταυλισμούς χρυσωρύχων, υποφέροντας πείνα, στερήσεις και εξευτελισμούς. Όμως όταν την ξαναβρίσκει, τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιμένει....

Στο Μια Oδύσσεια στο Βορρά, όπως και στα άλλα διηγήματα του βιβλίου, άλλοτε με φόντο το χρυσοφόρο Βορρά, τον ποταμό Γιούκον, άλλοτε κάποιο χωριό Ινδιάνων και άλλοτε κάποιον καταυλισμό χρυσωρύχων, ο Τζακ Λόντον συνταιριάζει τη φαντασία με τις εμπειρίες του, με το γνωστό φλογερό και ρωμαλέο ύφος του.

Βασίλης Παπαθεοδώρου «Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας»

Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας είναι ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτεια, μυστήριο, αγωνία, ανθρωπιά και... οικολογικές ανησυχίες το οποίο βασίζεται σε ένα αληθινό γεγονός: Το 1992 στις φουρτουνιασμένες θάλασσες ανοιχτά της Κίνας, το φορτίο ενός εμπορικού πλοίου -28.000 μικρά, κίτρινα, πλαστικά παπάκια μπάνιου? παρασύρεται από τα κύματα και σκορπίζεται στον ωκεανό. Δεκαπέντε χρόνια μετά, τα παπάκια, ξασπρισμένα από τον ήλιο κι έχοντας γυρίσει όλη τη Γη παρασυρμένα από τα θαλάσσια ρεύματα, εμφανίστηκαν στα ανοιχτά της Αγγλίας. Το ταξίδι τους αυτό το παρακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια ινστιτούτα και επιστήμονες, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα μυστικά των θαλάσσιων ρευμάτων. Στο βιβλίο αυτό ανακαλύπτουμε τα μυστικά της φανταστικής πάπιας που συνόδευε τα παπάκια. Oι ήρωες και τα γεγονότα, αν και μοιάζουν φανταστικά, εντούτοις είναι επίκαιρα αληθινά, σε μια απρόβλεπτη ιστορία που απευθύνεται σε μικρούς, μεγάλους και σε...παπάκια.

Νίκος Μουρατίδης «Ο μικρός Αλκιβιάδης στο νησί των πειρατών»

Η καινούργια περιπέτεια του μικρού Αλκιβιάδη: μια ιστορία γεμάτη φαντασία, τόλμη, ανατροπές και χιούμορ.Ευτυχισμένος που βρήκε τον πατέρα του, ο μικρός Αλκιβιάδης μένει πια μαζί του στον Πειραιά. Κοντά του έχει και τους φίλους του, τον Κρίτωνα και την Αριστίππη. Προσπαθεί να προσαρμοστεί στις καινούργιες συνθήκες, μα πιο πολύ τον απασχολεί ο μελλοντικός γάμος του πατέρα του με τη Δανάη. Υπάρχουν όμως κι άλλα σοβαρά θέματα: Ο Κρίτωνας δε θέλει να πάει σχολείο, η Αριστίππη έχει περίεργη συμπεριφορά και ο πατέρας του πρέπει να φύγει για τον Εύξεινο Πόντο, όπου ξέσπασε πόλεμος. Πριν από το ταξίδι ο πατέρας του του δείχνει ένα μπαούλο όπου φυλάει κάποια πράγματα της μητέρας του. Kαι ενώ εκείνος λείπει στον πόλεμο, επισκέπτεται το σπίτι στον Πειραιά η γιαγιά του Αλκιβιάδη, μια γυναίκα περίεργη - πολλοί μάλιστα λένε γι' αυτήν ότι είναι μάγισσα. Αυτά που θα συμβούν στη συνέχεια δεν τα χωράει ανθρώπου νους. Γιατί η Αριστίππη θα γίνει κλέφτρα; Πώς οι τρεις φίλοι θα βρεθούν σε ένα καράβι που ταξιδεύει με άσχημο καιρό για τη Δήλο; Πότε θα τους επιτεθούν πειρατές και θα αιχμαλωτίσουν την Αριστίππη; Πώς θα την απελευθερώσουν ο Αλκιβιάδης και ο Κρίτωνας, ρεζιλεύοντας αυτούς τους αδίστακτους ληστές των θαλασσών; Θα τα καταφέρουν να το σκάσουν από τη Δήλο; Και ταξιδεύοντας για τον Πειραιά θα έχουν την εύνοια των θεών ή θα συνεχιστούν οι περιπέτειές τους;