NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ανθρωπολογία / Νευρολογία / Nευροψυχολογία / Νευροψυχολογία για εργοθεραπευτές, ο ρόλος των γνωστικών λειτουργιών στην εκτέλεση έργου (3η έκδοση)

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Νευροψυχολογία για εργοθεραπευτές, ο ρόλος των γνωστικών λειτουργιών στην εκτέλεση έργου (3η έκδοση)
Gnanasekaran, Linda

Εκδόσεις
Παρισιάνου Α.Ε.

ISBN: 978-960-583-051-9
Σελίδες: 276
Σχήμα: 17 x 24 εκ.
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2018

Τιμή | 32 €

προσθήκη στο καλάθι

 Η έκδοση αυτού του επιτυχημένου συγγράμματος απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές εργοθεραπείας και σε επαγγελματίες που εργάζονται στο πεδίο της αποκατάστασης της γνωστικής λειτουργίας. Όσοι εργάζονται σε σχετικά επαγγέλματα υγείας στο πεδίο της εγκεφαλικής κάκωσης, θα κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο οι γνωστικές διεργασίες και οι διαταραχές τους μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά. 
Στο πρώτο μέρος γίνεται μια εισαγωγή στα θεωρητικά πλαίσια τα οποία καθοδηγούν την ανάλυση της σχέσης μεταξύ των γνωστικών διεργασιών και της επίδοσης στην εργασία. Η διαδικασία της εργοθεραπείας εφαρμόζεται στην αποκατάσταση της γνωστικής λειτουργίας, λαμβάνοντας υπ? όψιν τις θεραπευτικές προσεγγίσεις και τις μεθόδους αξιολόγησης και παρέμβασης. 
Το δεύτερο μέρος παρέχει μία γενική περιγραφή του θεωρητικού υποβάθρου της γνωστικής λειτουργίας σε συνδυασμό με τις επιδράσεις της εγκεφαλικής κάκωσης. Από κεφάλαιο σε κεφάλαιο, παρουσιάζεται κάθε μείζον στοιχείο των γνωστικών διεργασιών σε συνδυασμό με τις διαταραχές που μπορεί να εκδηλωθούν λόγω εγκεφαλικής κάκωσης. Αυτή η συνδυαστική προσέγγιση της μελέτης των γνωστικών διεργασιών υποστηρίζεται από μελέτες περίπτωσης. Παρέχονται υποδείξεις για την αξιολόγηση και την παρέμβαση που σχετίζονται με την εργοθεραπευτική διαδικασία που περιγράφεται στο πρώτο μέρος. 
Με τη χρήση απλής γλώσσας γραφής παρέχεται στον αναγνώστη ένας χρήσιμος βασικός οδηγός προς την επίτευξη φυσιολογικών γνωστικών διεργασιών. Ερευνάται ο αντίκτυπος των διαταραχών της γνωστικής λειτουργίας στην καθημερινότητα, και παρέχεται καθοδήγηση όσον αφορά στον σχεδιασμό και τη διενέργεια της διαδικασίας της αποκατάστασης, ώστε να βελτιστοποιηθεί η επίδοση στην εργασία.