NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Δίκαιο-Νομικά Βιβλία / Εμπορικό δίκαιο / Οι αναμορφώσεις του εταιρικού δικαίου 2018 - 2019

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Οι αναμορφώσεις του εταιρικού δικαίου 2018 - 2019
Συλλογικό Έργο

Εκδόσεις
Νομική Βιβλιοθήκη

ISBN: 978-960-622-883-4
Σελίδες: 608
Σχήμα: 17 x 24 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2019

Τιμή | 62.1 €

προσθήκη στο καλάθι

 

ο βιβλίο αυτό ενσωματώνει τα πρακτικά του 28ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων με θέμα «Οι Αναμορφώσεις του Εταιρικού Δικαίου 2018 - 2019», που έλαβε χώρα από 19-21 Οκτωβρίου 2018 στο Ρίο. Στην πρώτη ενότητα, των γενικών εισηγήσεων, ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους οι κ.κ. Ε. Περάκης με θέμα: «Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της ανώνυμης εταιρίας: Νέο δίκαιο ή νέος "2190"» και Δ. Αυγητίδης με θέμα:

«Το νέο δίκαιο των μετασχηματισμών». Στη δεύτερη ενότητα, έλαβαν χώρα εισηγήσεις αναφορικά με τα «Μέτοχοι, μετοχές και άλλες κινητές αξίες». Ειδικότερα η Χ. Ταρνανίδου ανέπτυξε την εισήγησή της με θέμα: «Λογαριασμοί "omnibus" και οι επιπτώσεις τους στο εταιρικό δίκαιο», ο Θ. Κουλουρίδας παρουσίασε την εισήγησή του με θέμα: «Οι αποφάσεις των μετόχων: Παρακμή της γενικής συνέλευσης», η Α. Παπαδοπούλου ανέπτυξε την προβληματική γύρω από την «Τα δικαιώματα των μετόχων και μειοψηφίες (ατομικές και συλλογικές», ο Ι. Λιναρίτης παρουσίασε την εισήγησή του με θέμα: «Ο numerus clausus των κινητών αξιών που εκδίδει η ΑΕ και η διάσπαση της αρχής» και ο Α. Μεταλληνός μίλησε για τα «Ομόλογα και ομολογίες». Στο πλαίσιο της τρίτης ενότητας, πραγματοποιήθηκε συζήτηση («Στρογγυλό τραπέζι») με αντικείμενο «Οι εταιρικές ευθύνες» με ομιλητές τους κ.κ., Ι. Αψούρη, ο οποίος ανέπτυξε την προβληματική «Ο κανόνας της εύλογης επιχειρηματικής κρίσης (Business Judgement Rule) και η διάταξη του άρθρου 102 παρ. 4 Ν 4548/2018», Ν.Βερβεσό, η συμβολή του οποίου είχε ως θέμα: «Υποχρέωση Πίστης των μελών του ΔΣ μίας ΑΕ - Απαγόρευση Εκμετάλλευσης Επιχειρηματικών Ευκαιριών» ο Δ. Λιάππης με θέμα: «Η εξωτερική ευθύνη των εταιρικών διοικητών κατ? ΑΚ 71 εδ. β' στο μεταίχμιο αστικού και εταιρικού δικαίου» η Α. Μικρουλέα με θέμα: «Ζητήματα ευθύνης εταιρικών διοικητών», ενώ ο Α. Οικονόμου, ο οποίος άσκησε παρέμβαση. Η τέταρτη ενότητα του συνεδρίου είχε ως αντικείμενο την εξέταση γύρω από την «Εταιρική διοίκηση & Επιμέρους ζητήματα», την παρουσίαση των οποίων ανέλαβαν, με τις εισηγήσεις τους, οι κ.κ.: Θ. Κατσάς, με θέμα: «Οι συγκρούσεις συμφερόντων στο δίκαιο της ανώνυμης εταιρείας», Λ. Κοντογιάννη, με θέμα:

«Οι αμοιβές του ΔΣ: Η Οδηγία SRD II και ο ελληνικός Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης», Ν. Πιμπλής, η εισήγηση του οποίου είχε ως αντικείμενο για τις «Ελαττωματικές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου σε σύγκριση με τις ελαττωματικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης», η Χ. Λιβαδά, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Η συνδυασμένη εξέλιξη λογιστικού και εταιρικού δικαίου» και η Α. Αλεξανδροπούλου, η οποία μίλησε για τις «Πρόσφατες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξέλιξη του εταιρικού δικαίου». Στο έργο ενσωματώνονται και οι υποβληθείσες έγγραφες παρεμβάσεις των κ.κ. Ι. Αθηναίου-Πιέρρου, Κ. Καλαμπούκα, Ι. Καραχάλιου, Ι. Μπαζίνα, Α. Οικονόμου, Α. Παϊζη, Ν. Πίτσου, Δ. Σκαρίπα, Α. Στάμου και Χ. Τσενέ.

Τα πρακτικά του Συνεδρίου κλείνουν με τα πρίσματα από τον κ. Γ. Τριανταφυλλάκη.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα