NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Ξένη Πεζογραφία / Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα / Οι μάγισσες της Αγίας Πετρούπολης

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Οι μάγισσες της Αγίας Πετρούπολης
Imogen Edwards - Jones

Εκδόσεις
Διόπτρα

ISBN: 978-960-605-855-4
Μετάφραση: Αναστασία Καλλιοντζή
Σελίδες: 576
Σχήμα: 140 x 205cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 23/10/2019

Τιμή | 15.93 €

προσθήκη στο καλάθι

 Η Μιλίτσα και η Στάνα, κόρες του πάμφτωχου πια βασιλιά του Μαυροβουνίου, είναι αναγκασμένες να εκτελέσουν το καθήκον τους απέναντι στον πατέρα τους· να φύγουν από το πατρικό τους και να πάνε στην Αγία Πετρούπολη για να παντρευτούν άνδρες με εξέχουσες θέσεις στην Αυλή των Ρομανόφ. Από την πρώτη στιγμή νιώθουν απόβλητες, καθώς η αριστοκρατία τις κρατάει σε απόσταση λόγω της επαρχιώτικης καταγωγής τους και της ενασχόλησής τους με τον αποκρυφισμό. Απτόητες, αποφασίζουν να αφήσουν το στίγμα τους αναπτύσσοντας σχέση με τη μοναχική, καταθλιπτική τσαρίνα Αλεξάνδρα, με την οποία έχουν κάτι κοινό: λόγω της καταγωγής της, δεν είναι πλήρως αποδεκτή από τα μέλη της Αυλής.
Μετά από πολυάριθμες αποτυχημένες προσπάθειες να φέρει στον κόσμο έναν γιο και διάδοχο, η τσαρίνα είναι απελπισμένη και εναποθέτει τις ελπίδες της στις ειδικές γνώσεις των δύο αδελφών πάνω στη μαγεία.
Όσο πιο κοντά έρχονται οι δύο αδελφές με την τσαρίνα και την αυτοκρατορική οικογένεια, τόσο περισσότερο αναβαθμίζεται το κύρος τους, ενώ αποκτούν εξουσία. Η άφιξη ενός πνευματικού σαμάνου που ακούει στο όνομα Ρασπούτιν θα σφραγίσει αμετάκλητα όχι μόνο τη δική τους μοίρα, αλλά και τη μοίρα της ίδιας της Ρωσίας.

Οι Μάγισσες της Αγίας Πετρούπολης είναι ένα ατμοσφαιρικό ιστορικό μυθιστόρημα, εμπνευσμένο από αληθινούς χαρακτήρες, που αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία δύο πριγκιπισσών στην Αυλή των Ρομανόφ, της τσαρίνας Αλεξάνδρας και του θρυλικού Ρασπούτιν.

Σχετικά με τη Συγγραφέα IMOGEN EDWARDS - JONES

Η Imogen Edwards-Jones είναι συγγραφέας περίπου 20 βιβλίων, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το βιβλίο The Taming of Eagles που έτυχε θερμής υποδοχής, με θέμα τις 100 πρώτες μέρες μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού. Ανάμεσα στα μυθιστορήματά της είναι και τα My Canape Hell, Shagpile, The Wendy House και Tuscany for Begginners.  Έχει συμμετάσχει στο Big Night Out (συλλογή διηγημάτων, με τη συμμετοχή διασήμων, από την Κέιτ Μος ως τον Μπομπ Γκέλντοφ, για την υποστήριξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος War Charity) καθώς και στο In Bed With, μια συλλογή διηγημάτων ερωτικού περιεχομένου, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Φέι Ουέλντον και η Έστερ Φρόιντ. Είναι η δημιουργός της σειράς βιβλίων Babylon που γνώρισαν τεράστια επιτυχία, μεταξύ των οποίων και τα Hotel Babylon, Air Babylon, Fashion Babylon, Beach Babylon και Pop Babylon, που έγιναν best sellers στους  Sunday Times. Η σειρά αυτή έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα μόνο στην Αγγλία, μεταφράστηκε σε είκοσι γλώσσες και διασκευάστηκε σε τηλεοπτική σειρά για τη ζώνη υψηλής τηλεθέασης του BBC.