NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Επιχειρήσεις / Μάνατζμεντ / Ηγεσία για παιδιά

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ηγεσία για παιδιά
Δημήτρης Μπουραντάς, Σοφία Πρωτόπαπα

Εκδόσεις
Ψυχογιός

ISBN: 978-618-01-3215-1
Σελίδες: 392
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 10/10/2019

Τιμή | 16.92 €

προσθήκη στο καλάθι

 Η επιτυχημένη επαγγελματική ζωή , όπως και η προσωπική, προσδιορίζεται κυρίως από την παιδική και εφηβική ηλικία. Σε αυτές τις ηλικίες, αναπτύσσονται θεμελιώδη στοιχεία του χαρακτήρα και βασικές ηγετικές ικανότητες. Συνεπώς, ο ρόλος των γονέων, των εκπαιδευτικών και των προπονητών είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Το παρόν βιβλίο είναι απαραίτητο σε όσους αισθάνονται αυτή την ευθύνη και επιθυμούν να αναπτύξουν τα παιδιά-ηγέτες ώστε να εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη καριέρα σε οποιοδήποτε τομέα και να ζήσουν μια καλή ζωή. 


Το βιβλίο αποτελεί ένα πλήρη και πρακτικό οδηγό που περιλαμβάνει χρήσιμες έννοιες, μεθόδους, τεχνικές και εργαλεία μέσω των οποίων οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι προπονητές μπορούν να καθοδηγήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τα παρακάτω ηγετικά χαρακτηριστικά και ηγετικές ικανότητες:


 Αυτογνωσία
 Αυτοέλεγχο και αυτοπειθαρχία
 Αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση
 Πρόδραση και προνοητικότητα
 Επιμονή 

 Ταπεινότητα 

 Όραμα και έμπνευση 

 Δημιουργική λήψη αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων 

 Προσωπικό προγραμματισμό και υλοποίηση στόχων 

 Ομαδικότητα 

 Αποτελεσματική επικοινωνία και πειθώ 

 Διεκδικητική στάση 


Οι συγγραφείς του βιβλίου εκτός του επιστημονικού τους υπόβαθρου, είναι διακεκριμένοι καθηγητές και σύμβουλοι και διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση και συμβουλευτική μαθητών, φοιτητών, γονέων, στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών.

 

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ είναι Πρύτανης του New York College ενώ για πολλά χρόνια ήταν Καθηγητής Μάνατζμεντ και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων για τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει δέκα ευπώλητα βιβλία, μεταξύ των οποίων τα: Μάνατζμεντ (Εκδόσεις Μπένου, 2016), Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Εκδόσεις Μπένου, 2016), Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας (Εκδόσεις Κριτική, 2006), Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό μάνατζμεντ (Εκδόσεις Πατάκη, 2015). To μυθιστόρημα Όλα σου τα ?μαθα, μα ξέχασα μια λέξη (Εκδόσεις Πατάκη, 2008) τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ. Το βιβλίο του Leadership meta-competencies (Ashgate and Gower Publications, 2014) προτάθηκε για βιβλίο της χρονιάς (2015) από το Chartered Management Institute (UK). Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία, έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 


Η ΣΟΦΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ είναι Σύμβουλος Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας στο Hellenic American College. Σπούδασε Ιστορία και Οργανωσιακή Ψυχολογία και είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στις Κοινωνικές Επιστήμες με εξειδίκευση στη μεταφορά της εκπαίδευσης στην εργασία. Από το 2017, παρακολουθεί εκπαίδευση στην Κλινική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας. Η έρευνά της εστιάζει στην ηγεσία, στα δυνατά σημεία και στις αρετές, αλλά και στις δεξιότητες απασχολησιμότητας και σταδιοδρομίας. Για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια εργαζόταν ως καθηγήτρια αγγλικών και γαλλικών σε κέντρα ξένων γλωσσών, και από το 2001 εργάζεται σε κολέγια ως Διευθύντρια Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων, Εισηγήτρια σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας. Είναι πιστοποιημένη­ REALISE2 Practitioner για το τεστ δυνατών σημείων, κάτοχος του Diploma in Personal and Executive Coaching, καθώς και πιστοποιημένη Global Career Development Facilitator (GCDF). Δίνει ομιλίες και κάνει συμβουλευτική σε εφήβους και γονείς για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τις επιλογές σπουδών και τις ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, είναι εισηγήτρια σε συνέδρια και ημερίδες με θέμα τις ηθικές αρετές, τα δυνατά σημεία και την ηγεσία, δημιουργός του μοντέλου ηγετικής ανάπτυξης Παιδί-Ηγέτης και συγγραφέας των βιβλίων Συναισθηματική Ευημερία ? Συναισθηματική Χρεωκοπία: Η μία, η άλλη όψη (Εκδόσεις Πληθώρα, 2015), με την Christine McGuire, και Eudaimonia as a way of life, A conversation with Aristotle inspired by the Nicomachean Ethics (αυτοέκδοση, 2016).