NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία I / Ξένη Λογοτεχνία II / Ο Κόμης Μοντεχρίστος τόμος Α'

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ο Κόμης Μοντεχρίστος τόμος Α'
Alexandre Dumas

Εκδόσεις
Gutenberg

ISBN: 978-960-01-2081-3
Μετάφραση: Ωρίωνας Αρκομάνης
Σελίδες: 1121
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2020

Τιμή | 22.5 €

προσθήκη στο καλάθι

 Το  δημοφιλέστερο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά στην πλήρη εκδοχή του. 

Τη μέρα του γάμου του και λίγο αφότου έχει πάρει προαγωγή ο νεαρός ναυτικός Εδμόνδος Νταντές φυλακίζεται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Θύμα ερωτικού και επαγγελματικού ανταγωνισμού, αλλά και πολιτικών συμφερόντων, παραμένει εκεί 14 χρόνια. Από τον συγκρατούμενο του μαθαίνει για έναν αμύθητο θησαυρό που είναι θαμμένος στο νησί Μοντεχρίστο. Δραπετεύει, τον βρίσκει και αποφασίζει να εκδικηθεί αυτούς που τον αδίκησαν. 

Ταξιδεύοντας μας σε όλη τη Μεσόγειο, σε ευρωπαϊκά παλάτια, στην αυλή του Αλή Πασά, στα παρασκήνια της πολιτικής και σε νησιά πειρατών ο Δουμάς μιλά για διαχρονικά ζητήματα μέσα από μια συναρπαστική περιπέτεια.

«Μπορεί», τονίζει ο μεταφραστής Ωρίων Αρκομάνης, «το βιβλίο να γράφτηκε πριν από περίπου 170 χρόνια, αλλά νομίζεις ότι γράφτηκε χθες εξαιτίας του τρόπου που θέτει θέματα όπως η προδοσία, οι πολιτικές διώξεις, η ανάγκη για δικαιοσύνη, ο χωρίς όρους έρωτας, η απληστία, η εξουσία, η δύναμη του χρήματος, οι δικαστές, οι στρατιωτικοί, οι νεόπλουτοι».

Ο Κόμης Μοντεχρίστος θεωρείται ο πρώτος «υπεράνθρωπος» στη λογοτεχνία και η ιστορία του έχει μεταφερθεί πολλές φορές στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Είναι παντοδύναμος· κατέχει όλη τη γνώση της εποχής του· μιλά όλες τις γλώσσες, ακόμα και αρχαία ελληνικά· γνωρίζει ναρκωτικά, δηλητήρια, μαγικά φίλτρα για κάθε περίσταση· συναναστρέφεται με αριστοκράτες και ληστές. «Τέλος είναι εκδικητής· η εκδίκηση γι? αυτόν ξεκινάει ως προσωπική, αλλά όταν είναι σε θέση να εκδικηθεί δεν έχει μόνο ατομικά κίνητρα. Εκδικείται το κακό, και γι' αυτό έγινε αρχέτυπο » γράφει στην εισαγωγή του ο Ωρ, Αρκομάνης.  

Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης: Απόσπασμα από τις Συνομιλίες του  Αλέξανδρου Δουμά όπου περιγράφει πώς εμπνεύστηκε το μυθιστόρημα. Επιστολή του Μπαλζάκ στην αγαπημένη του όπου εκφράζει την επιθυμία του να αγοράσει τον μεγαλοπρεπή «Πύργο του Μοντεχρίστου» που είχε κτίσει, μετά την επιτυχία του βιβλίου, ο Δουμάς. Αναλυτικό χρονολόγιο και φιλμογραφία. 

Έγραψαν: 

Ο υπεράνθρωπος των μαζών.

Umberto Eco

 Δεν ήθελα να τελειώσει.

Marcel Proust 

Πρότυπο τέλειας αφήγησης.

Robert Louis Stevenson 

Στο λαϊκό υποσυνείδητο το πρότυπο του υπερανθρώπου δεν είναι ο Ζαρατούστρα του Νίτσε αλλά ο Κόμης Μοντεχρίστος, ο οποίος ταυτίζεται με το αρχέγονο αίσθημα του άδικου και της δικαιοσύνης.

Antonio Gramsci 

Εθίζεσαι με αυτό το βιβλίο και δεν μπορείς να σταματήσεις να το διαβάζεις. Ίσως επειδή ο Νταντές είναι ο πρόγονος των σημερινών υπερηρώων. Ο Κόμης έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον Μπάτμαν για παράδειγμα: με το νέο του όνομα δεν αναγνωρίζεται, έχει δυνάμεις που μοιάζουν υπερφυσικές, όλα όσα κάνει πηγάζουν από ένα παλιό τραύμα.

The Guardian

Άλλα βιβλία του συγγραφέα