NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία-3 / Πικρία χώρα

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Πικρία χώρα
Κωνσταντία Σωτηρίου

Εκδόσεις
Πατάκη

ISBN: 978-960-16-8455-0
Σελίδες: 120
Σχήμα: 14 x 21 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 05/2020

Τιμή | 7.2 €

προσθήκη στο καλάθι

 Εβάρεσεν.

- Ψυχομασσιεί.

-Αντελλοσσιάζεται.

-Παλλιώνει με τον Χάρον.

- Αντζελοθωρεί.

- Βαρκαρίζει.

-Σιωπάτε! Εν ήρτεν η ώρα της ακόμα.

Στην τελευταία της νύχτα στον κόσμο, καθώς παραδίδει το πνεύμα και ψυχορραγεί, η Σπασούλα συνοδεύεται στην άλλη όχθη από τις φίλες και γειτόνισσές της, που τη συντρόφευαν σε όλη της τη ζωή. Μέσα από μύθους, παραμύθια και δοξασίες, μέσα από πικρές ιστορίες και αληθινά φαντάσματα που μόνο οι γυναίκες μπορούν να δουν και να διηγηθούν, ξεδιπλώνεται η ιστορία των μανάδων των αγνοουμένων της Κύπρου, η ματαίωση, η αναμονή, οι αλήθειες και τα ψέ΅ατα της ζωής.

Με την Πικρία χώρα η Κωνσταντία Σωτηρίου ολοκληρώνει την τριλογία που ξεκίνησε με τα βιβλία Η Αϊσέ πάει διακοπές και Φωνές από χώμα, με μοτίβο την αφήγηση των γυναικών για την ιστορία του πολέμου στην Κύπρο. Των γυναικών που περίμεναν, που προδόθηκαν, που δεν δικαιώθηκαν.

Γιατί τόσα χρόνια, όλο τούτο που έζησα, τόσα χρόνια που τόσα για τους χαμένους τα βίωσα, ένα πράμα μόνο αν ένιωσα, αν υπάρχουν αθώοι είμαστε εμείς, εγώ, η Σπασούλα και οι άλλες που περιμέναμε, εγώ, η Σπασούλα και οι άλλες που καρτερούσαμε, εγώ και η Σπασούλα και οι άλλες. Αθώες. Μόνο εμείς.

 

Η Κωνσταντία Σωτηρίου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1975. Είναι απόφοιτος του Τ΅ήματος Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και κάτοχος μεταπτυχιακού στην ιστορία της Μέσης Ανατολής. Το μυθιστόρημά της Η Αϊσέ πάει διακοπές (Εκδόσεις Πατάκη, 2015) βραβεύτηκε με το Athens Prize for Literature, ήταν στη βραχεία λίστα των κρατικών βραβείων Ελλάδας και Κύπρου, στη βραχεία λίστα της Εταιρείας Συγγραφέων για το βραβείο «Μένης Κουμανταρέας» και στη βραχεία λίστα, στην κατηγορία των πρωτοε΅φανιζόμενων συγγραφέων, των βραβείων των περιοδικών Αναγνώστης και Κλεψύδρα. Η νουβέλα της Φωνές από χώμα (Εκδόσεις Πατάκη, 2017) ήταν στη βραχεία λίστα των κρατικών βρα-βείων Ελλάδας και Κύπρου. Τον Ιούλιο του 2019, αναδείχθηκε παγκόσμια νικήτρια του Βραβείου Διηγήματος της Κοινοπολιτείας (The 2019 Commonwealth Short Story Prize) με το διήγημά της «Έθιμα θανάτου», που αποτελεί μέρος της Πικρίας χώρας

Πηγή:NewsLetter  εκδόσεων Πατάκη

Άλλα βιβλία του συγγραφέα