NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία-3 / Τζάμπα η παράσταση

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Τζάμπα η παράσταση
Κώστας Καβανόζης

Εκδόσεις
Πατάκη

ISBN: 978-960-16-8750-6
Σελίδες: 160
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 05/2020

Τιμή | 10.98 €

προσθήκη στο καλάθι

 Ο πατέρας πρόκειται να ξεψυχήσει ξαπλω‘ένος στην παραλία κι ο γιος τού ανακοινώνει ότι θα κολυ‘πήσει. Τρεις φίλοι βρίσκονται όλοι ‘αζί και διασκεδάζουν για τελευταία φορά, προτού το χιόνι σκεπάσει τα πάντα α‘ετάκλητα. Ένα αγριο­γούρουνο εγκλωβίζει πεινασ‘ένους στρατιώτες πάνω στα κλαδιά ενός δέντρου και τέσσερις γυναικείες νεκροκεφαλές δεν θα αποχωριστούν ποτέ τα κοσ‘ή‘ατά τους. Το αυτοσχέδιο ποδοσφαιρικό ‘ατσάκι στο νησί αρχίζει αξη‘έρωτα υπό τους προβολείς των αυτοκινήτων και η πανύψηλη λεύκα που κόβεται από τη ρίζα της δεν είναι διακοσίων αλλά ‘όλις τριάντα εννέα ετών. 

Εκείνο που διαπερνά τις είκοσι ιστορίες του βιβλίου εί­­ναι η ονειρική αποτύπωση των πραγ‘άτων στη ‘νή‘η και στα βιώ‘ατα. Η συλλογή διηγη‘άτων Τζά‘πα η παράταση ‘ιλάει για τα εφή‘ερα που είναι προορισ‘ένα να διαρκέσουν. 

Ο Κώστας Καβανόζης γεννήθηκε στην Κο‘οτηνή το 1967. Η συλλογή διηγη‘ά­των Τζά‘πα η παράταση είναι το έκτο πεζογραφικό του βιβλίο.

Από τις Eκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Τυχερό (βραχεία λίστα Κρατικού Βραβείου Μυθιστορή‘ατος και Βραβείου Μυθιστορή‘ατος περ. Αναγνώστης 2018), Το χαρτόκουτο (βραχεία λίστα Βραβείου Μυθιστορή­‘ατος περ. Αναγνώστης 2016) και Όλο το φως απ? τα φεγγάρια (βραχεία λίστα Κρατικού Βραβείου Διηγή‘ατος και Βρα­­βείου Διηγή‘ατος περ. Διαβάζω 2012). Κεί‘ενά του έχουν συ‘περι­λη­φθεί σε συλλογικές εκδόσεις, δη‘ο­σιεύο­νται κατά καιρούς σε εφη‘ερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικές σελίδες, έχουν παιχτεί στο θέατρο και έχουν ‘εταφραστεί στα αγγλικά, τα αλβανικά και τα γαλλικά. Το 2012 τι‘ήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας (CNL) ‘ε υποτροφία συγγραφής. Είναι ‘έλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Πηγή :Δελτίο τύπου Πατάκη